Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak sobie radzić ze swędzeniem skóry

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

28 listopada 2024, o 08:53

Hej, od jakiegoś czasu mam problem z suchą skórą i swędzeniem, szczególnie na rękach i nogach. Może ktoś miał podobne doświadczenia i wie, jak sobie z tym radzić? Smaruję się kremami z drogerii, ale to na chwilę tylko pomaga. Może jakieś sprawdzone sposoby albo produkty, które naprawdę działają? Dzięki z góry za podpowiedzi.
jamir
Zarejestrowany Użytkownik

28 listopada 2024, o 11:44

Hejka, miałam dokładnie to samo, zwłaszcza zimą, kiedy skóra robiła się jak papier. Co do tych drogeryjnych kremów to u mnie one raczej tylko maskowały problem, ale nie działały długoterminowo. Polecam Ci zerknąć na stronę: https://produktybonifraterskie.pl/kosme ... iesc-ulge/. Jest tam kilka ciekawych rzeczy, które mogą pomóc, szczególnie jeśli masz już dość tych drogeryjnych specyfików. U mnie sprawdził się krem na bazie ziół, bo wydaje mi się, że to właśnie naturalne składniki jakoś bardziej „uspokajają” skórę. Aha, ważne jest też żeby nie brać za gorących kąpieli, bo to jeszcze bardziej wysusza. Spróbuj też pić więcej wody, bo nawilżenie od środka też ma znaczenie
ODPOWIEDZ