Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak przetrwać przy braku uczuć

Artykuły o samej depresji, stanach depresyjnych, spłyceniu emocjonalnym, depresji w nerwicy.
A także o strachu przed samą depresją.
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
ODPOWIEDZ
Viena
Nowy Użytkownik

2 kwietnia 2025, o 11:35

Hej. Jest ktoś komu ROCD nawraca? Jestem zmęczona tym wszystkim. Teraz w postaci braku pozytywnych uczuć i reakcji unikającej na partnera. Wszystko związane z nim jest na nie. Nie moge się skoncentrować, tak jakby odcieło mnie od świata realnego. Tak jakbym siedziała zamknięta w głowie i nie odczuwała nic. Jest ktoś kto mnie może upewnić, że to minie?
Caramoglie
Zarejestrowany Użytkownik

3 kwietnia 2025, o 09:26

Z tego co widzę na forum czy na grupie FB to niektórym ROCD nawraca, normalne jak to nerwica, też niektórym wraca. Na pewno im większą temu wartość nadajesz i się tego boisz tym bardziej uderza.
ODPOWIEDZ