Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jak obniżyć wysoki puls?
- weird_thoughts
- Odważny i aktywny forumowicz
Macie jakieś sposoby na obniżenie pulsu? Od jakiegoś czasu mam 90-100, nieraz zdarzy się 110. Nauczyłam się to nerwicowo ignorować i nie bać się zwariowania czy zawału. Niestety ostatnio potrafi się to utrzymywać przez pół dnia przy ciśnieniu 110/70 i już sama nie wiem jak się za to zabrać. Z jednej strony czuję się słabo, a z drugiej dziwnie pobudzona.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja mam standardowo w granicy 100 puls i powiem że się przyzwyczaiłam.jak mam 70 to mi ciężko.czuje że się duszę a ponad 110 to lekko łapie stresa lub jak wyżej to już mam atak.weird_thoughts pisze: ↑10 marca 2018, o 17:56Macie jakieś sposoby na obniżenie pulsu? Od jakiegoś czasu mam 90-100, nieraz zdarzy się 110. Nauczyłam się to nerwicowo ignorować i nie bać się zwariowania czy zawału. Niestety ostatnio potrafi się to utrzymywać przez pół dnia przy ciśnieniu 110/70 i już sama nie wiem jak się za to zabrać. Z jednej strony czuję się słabo, a z drugiej dziwnie pobudzona.
Nic z tym nie robię.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
- weird_thoughts
A jakie masz ciśnienie na co dzień?Iwona29 pisze: ↑10 marca 2018, o 18:04Ja mam standardowo w granicy 100 puls i powiem że się przyzwyczaiłam.jak mam 70 to mi ciężko.czuje że się duszę a ponad 110 to lekko łapie stresa lub jak wyżej to już mam atak.weird_thoughts pisze: ↑10 marca 2018, o 17:56Macie jakieś sposoby na obniżenie pulsu? Od jakiegoś czasu mam 90-100, nieraz zdarzy się 110. Nauczyłam się to nerwicowo ignorować i nie bać się zwariowania czy zawału. Niestety ostatnio potrafi się to utrzymywać przez pół dnia przy ciśnieniu 110/70 i już sama nie wiem jak się za to zabrać. Z jednej strony czuję się słabo, a z drugiej dziwnie pobudzona.
Nic z tym nie robię.
Ja jak mam mały atak to jednocześnie mam ciśnienie 125/80 - niby normalne, ale już dla mnie wysokie

- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Generalnie często stosowany wysiłek fizyczny obniża ogólny puls w stanie spoczynkowym. Np. Bieganie. No i na pewno jak masz jakieś jazdy z wysokim plusem i np. Biegasz albo ostro na rowerze je lzdzisz to też jakby temu na przeciw wychodzisz i oswajasz się z tym. Bo w momencie intensywnego biegu puls może być bardzo duży 

-
Ostatnio długi czas mam ciśnienie 95/67 lub górą 100/65 może 70 i taki pulsweird_thoughts pisze: ↑10 marca 2018, o 18:17A jakie masz ciśnienie na co dzień?Iwona29 pisze: ↑10 marca 2018, o 18:04Ja mam standardowo w granicy 100 puls i powiem że się przyzwyczaiłam.jak mam 70 to mi ciężko.czuje że się duszę a ponad 110 to lekko łapie stresa lub jak wyżej to już mam atak.weird_thoughts pisze: ↑10 marca 2018, o 17:56Macie jakieś sposoby na obniżenie pulsu? Od jakiegoś czasu mam 90-100, nieraz zdarzy się 110. Nauczyłam się to nerwicowo ignorować i nie bać się zwariowania czy zawału. Niestety ostatnio potrafi się to utrzymywać przez pół dnia przy ciśnieniu 110/70 i już sama nie wiem jak się za to zabrać. Z jednej strony czuję się słabo, a z drugiej dziwnie pobudzona.
Nic z tym nie robię.
Ja jak mam mały atak to jednocześnie mam ciśnienie 125/80 - niby normalne, ale już dla mnie wysokieDenerwuje mnie za to ten puls przy niższym ciśnieniu, bo mam też przy tym dziwne DD - szczególnie, ze zaleca się wtedy przebywać na powietrzu, a akurat to mnie nakręca.
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
- weird_thoughts
Ja na zwykłym, bezstresowym spacerze mam wysoki pulsGaunterODim pisze: ↑10 marca 2018, o 18:36Generalnie często stosowany wysiłek fizyczny obniża ogólny puls w stanie spoczynkowym. Np. Bieganie. No i na pewno jak masz jakieś jazdy z wysokim plusem i np. Biegasz albo ostro na rowerze je lzdzisz to też jakby temu na przeciw wychodzisz i oswajasz się z tym. Bo w momencie intensywnego biegu puls może być bardzo duży![]()

- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
No po pierwsze na pewno musisz definitywnie zakończyć z odruchem kładzenia ręki na szyję i klatkęweird_thoughts pisze: ↑10 marca 2018, o 19:34Ja na zwykłym, bezstresowym spacerze mam wysoki pulsGaunterODim pisze: ↑10 marca 2018, o 18:36Generalnie często stosowany wysiłek fizyczny obniża ogólny puls w stanie spoczynkowym. Np. Bieganie. No i na pewno jak masz jakieś jazdy z wysokim plusem i np. Biegasz albo ostro na rowerze je lzdzisz to też jakby temu na przeciw wychodzisz i oswajasz się z tym. Bo w momencie intensywnego biegu puls może być bardzo duży![]()
Tłumaczę sobie, że w taki sposób wychodzi ze mnie nerwica, ale jest to irytujące
![]()

- weird_thoughts
Nigdy nie miałam takich odruchów jak przykładanie ręki. Puls sprawdzam tylko ciśnieniomierzem. Poza domem mam takie dziwne uczucie, że zaraz będę mieć zawał - choć już doskonale wiem, że nie.GaunterODim pisze: ↑10 marca 2018, o 22:12No po pierwsze na pewno musisz definitywnie zakończyć z odruchem kładzenia ręki na szyję i klatkęMnie też to długo męczyło i wiem jakie to irytujące jest. Zwłaszcza jak jest to na tyle silne że nawet bez przykładania ręki czujemy albo słyszymy silne uderzenia. No przerypana sprawa nie da się ukryć :/
Pozostaje mi się pogodzić z takim pulsem, a może jeszcze kiedyś wróci do normy

-
Ja kladłam rękę na piersi i sprawdzalam.Odruchowo.weird_thoughts pisze: ↑12 marca 2018, o 14:33Nigdy nie miałam takich odruchów jak przykładanie ręki. Puls sprawdzam tylko ciśnieniomierzem. Poza domem mam takie dziwne uczucie, że zaraz będę mieć zawał - choć już doskonale wiem, że nie.GaunterODim pisze: ↑10 marca 2018, o 22:12No po pierwsze na pewno musisz definitywnie zakończyć z odruchem kładzenia ręki na szyję i klatkęMnie też to długo męczyło i wiem jakie to irytujące jest. Zwłaszcza jak jest to na tyle silne że nawet bez przykładania ręki czujemy albo słyszymy silne uderzenia. No przerypana sprawa nie da się ukryć :/
Pozostaje mi się pogodzić z takim pulsem, a może jeszcze kiedyś wróci do normy![]()
Wczoraj np miałam niskie ciśnienie i niski puls co mnie troszkę zwalało z nóg.
Miałam uczucie jakby coś się miało stać bo ciężko łapałam powietrze.
Ale rano mnie puściło.
Pogadałam na forum chwilę i jakoś się przestałam stresować tym.
Ja jestem po prostu przyzwyczajona do wysokiego pulsu i mnie tak to męczyło jak cholera.
Może nam się ustabilizuje kiedyś ale póki co wolę szybsze ni z za wolne jak nocami miewam zapewne.....podobno się regeneruje serce wtedy.

Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja tez mam niskie ciśnienie i wysoki puls. Tez ucucie jakby miało się coś stać, zemdleć
leki przeszły, zawroty, uciski, drętwienia przeszły to oczywiście zaczął się wysoki puls
jedno się skonczy, drogie się zaczyna haha

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
Mam to samo.Puls wysoki a ciśnienie niskie.Mam uczucie jakbym miała zemdlec ale wtedy jak puls mi zmaleje do 70 jakimś trafem.
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.