Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jak to jest być na antydepresantach??
-
- Nowy Użytkownik
Witam mam pytanie Jak to jest być na antydepresantach chodzi mi o stan po tych 3-4 tygodniach jak one się wkręcą czy rzeczywiście zmieniają świadomość? Czy ludzie np w pracy widzą zmianę w waszym zachowaniu? Jak to jest? Jak bardzo poprawiają nastrój? Czy nastrój wygląda jak pod wpływem alkoholu? Jak to jest?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, myśle, że u każdego to wygląda inaczej, zwłaszcza że istnieją różne antydepresanty. U mnie klasyczne SSRI "po tych 3-4 tygodniach" to jedynie wytłumiały emocje, zamulały, więc nie, nie miałem takiego samopoczucia jak po alkoholu. Więc olałem ten szajs. Za to pregabalina należąca do neuroprzekaźników GABA zadziałała na mnie za pierwszym razem świetnie, czułem się jak młody Bóg, miałem nie tylko super samopoczucie to jeszcze stałem się bystrzejszy, celnymi ripostami strzelałem na zawołanie, gdzie wcześniej dobra riposta to mi przychodziła do głowy następnego dnia xD Czyli podsumowując pregabaline - lepiej niż po alkoholu xD
No i z tymi "antydepresantami" to już tak jest, że co człowiek to inna historia i opinia.
No i z tymi "antydepresantami" to już tak jest, że co człowiek to inna historia i opinia.
-
- Nowy Użytkownik
Z mojego doświadczenia wygląda to tak, że jestem bardziej spokojna,mam więcej energii ale nie jest to taki stan jak np po alkoholu. Czuję się lepiej niż przed kuracją, ale miewam też gorsze dni więc nie licz na to, że tabletki odmienią Cię jak za dotknięciem magicznej różdżki. Nie czuję się inną osobą, to cały czas jestem ja.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czlowiek może różnie zareagować na różne leki. To jest kwestia indywidualna. Dobrze dobrane leki pomagają radzić sobie z objawami, czasami je eliminują, czasami ograniczają. Ich działanie może być zauważalne dla otoczenia, ale nie musi.