Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak bezpiecznie wyładować gniew i agresję?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

16 lutego 2015, o 01:37

Witam serdecznie.

Moja podróż w walce z nerwicą trwa dalej. Doszedłem chyba do genezy mojej nerwicy ... tłumione emocje, przede wszystkim gniew. Po wielu miesiącach pracy z psychologiem w końcu spory sukces :) Natomiast co ciekawe nerwica teraz zaczęła dawać ostro w dupę. Złapała mnie mocna derealizacja, dziwne pobudzenie , drżenia różnych części ciała i atak natrętnych myśli... Wydaje mi się że stanąłem gdzieś u progu wrót do wolności od nerwicy :)

Tylko teraz chciałbym właśnie porządnie się rozładować emocjonalnie... tylko że boję się że zacznę ranić innych ludzi lub robić im krzywdę. Potrzebuję jakoś rozładować to ... ale potrzebuję jakiejś osoby do tego. Sam wysiłek fizyczny nie daje mi za dużo efektów.

Prosiłbym o jakieś pomysły:)

Pozdrawiam
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
waldik79
Zarejestrowany Użytkownik

16 lutego 2015, o 15:01

Idź w jakieś głośne miejsce gdzie nikomu nie będą przeszkadzały twoje krzyki - np na mecz. I krzycz do woli. Co prawda nie próbowałem nigdy tego sposobu ale wydaje mi się że to musi być fajne uczucie tak se bezkarnie pokrzyczeć czy poprzeklinać w towarzystwie innych osób :)
Awatar użytkownika
Thori
Zarejestrowany Użytkownik

16 lutego 2015, o 18:23

Ja to rozładowuję fizycznie - sport.
ODPOWIEDZ