Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Introwertycyzm przez nerwicę? Zmęczenie ludźmi?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

31 lipca 2023, o 17:31

Introwertycyzm przez nerwicę? Zmęczenie ludźmi?
Witam mam pewien problem, kiedyś w ogóle nie miałem takich myśli ani doznań, ale mam teraz coś takiego ze jak siedzę z kimś parę dni czy z jedna osoba czy z grupą, nie ważne czy coś robimy aktywnego czy tylko rozmawiamy, ale czuję ulgę dopiero jak zostaje sam, nawet jeśli bardzo lubię te osoby i dobrze z nimi spędzam czas i mogę być przy nich sobą, to jednak jak zostaje sam ze sobą to mi o wiele wygodniej i lepiej, jakbym bardziej czuł luz i swobodę w tym spokój, czy to jakieś natręctwo? Że sobie wmawiam czy po prostu nerwica i objawy tak robią u człowieka? Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? Bo trudno mi z tym żyć a męczy mnie ta sprawa, może po prostu powinienem przestać to analizować? Co o tym myślicie? Dzięki i pozdrawiam was.
Awatar użytkownika
anilewe

31 lipca 2023, o 19:56

Wydaje mi się że nerwica i objawy bo ja mam podobnie, że się po prostu wyłączam emocjonalnie w stosunku do moich bliskich czy przyjaciół i czuje ulgę będąc sama…
Ella K

31 lipca 2023, o 20:25

Hey . Ja tez to mam . Wczesniej tak nie mialam , wszedzie mnie bylo pełno ,wrecz za intensywnie. Tlumacze to sobie , ze widocznie moje cialo / psycha / dusza potrzebują spokoju na ten czas . Staram sie jedynie niebyc niemila , bo czasem jak juz musze gdzies przebywac wsrod ludzi to mnie az irytują , drażnią . Zaaceptowalam to , ze niemusze az tak z tego zycia wyciskac teraz . Zaakceptowalam , ze jestem takim wraczkiem teraz 😁
Patro1995

31 lipca 2023, o 21:14

Ella K pisze:
31 lipca 2023, o 20:25
Hey . Ja tez to mam . Wczesniej tak nie mialam , wszedzie mnie bylo pełno ,wrecz za intensywnie. Tlumacze to sobie , ze widocznie moje cialo / psycha / dusza potrzebują spokoju na ten czas . Staram sie jedynie niebyc niemila , bo czasem jak juz musze gdzies przebywac wsrod ludzi to mnie az irytują , drażnią . Zaaceptowalam to , ze niemusze az tak z tego zycia wyciskac teraz . Zaakceptowalam , ze jestem takim wraczkiem teraz 😁
Spokoju owszem, ale.jak z kimś mieszkasz to już nie możesz mieć ciągle tego spokoju bo jednak ciągle masz ludzi w okol, może to po prostu nerwica i jakieś wkrętki na głowie, chciałbym znać sposób na to i co robić w takich sytuacjach
Patro1995

31 lipca 2023, o 21:15

anilewe pisze:
31 lipca 2023, o 19:56
Wydaje mi się że nerwica i objawy bo ja mam podobnie, że się po prostu wyłączam emocjonalnie w stosunku do moich bliskich czy przyjaciół i czuje ulgę będąc sama…
Tak ale tak się ciągle nie da, jednak z kimś mieszkamy mamy bliskich przy sobie, więc pasuje znaleźć sposób na to hmm
ODPOWIEDZ