Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

HOCD pomóżcie proszę

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Leolena
Zarejestrowany Użytkownik

31 lipca 2024, o 08:45

Cześć wszystkim,

Zacznę może od początku. Na nerwice natręctw i DD choruje już dobrych kilka lat a tak naprawdę jestem osobą lękową od małego. Schizy i wkrętki były różne i ja wiem o tym doskonale, staram się sobie przetłumaczyć to jakoś logiczne wszystko ale teraz mnie zaatakowało takie HOCD że nie mogę.
Mam narzeczonego którego bardzo mocno kocham i jeszcze bardziej boli mnie to że wgl mam takie myśli… wracają mi wspomnienia z dzieciństwa to co robiłyśmy z kuzynkami jakieś eksperymenty, „zabawy w dom” aż mnie mdli jak sobie to przypomnę i okropnie się wstydzę. Pamiętam też że miałam kilka snów w których byłam z kobietą i zastanawiało mnie to jakby to było i jakby to było z kobietą.. przeraża mnie to teraz że wgl miałam takie myśli i że jak mogłam o czymś takim pomyśleć. Nie chce być Bi ani homo ale nie umiem sobie z tym poradzić ;( wydaje mi się że mój organizm mi podpowiada że jednak jestem nie normalna i że się oszukuje…
Przeraża mnie to ;( :(
Powiedzcie czy takie sny, które miałam nie mając wkrętki o HOCD, czy zastanawianie się i tak jakby chcec sprobowania a w sumie juz nawet nie wiem czy to chce czy nie chce z kobieta to jest normalne?
Cała w środku aż dygocze ze strachu że ja mogę wgl myśleć o takim czymś :(
Proszę pomóżcie i doradźcie coś jak sobie z tym radzić
Abinos
Zarejestrowany Użytkownik

31 lipca 2024, o 22:31

Normalka że w dzieciństwie robiłaś jakieś krzywe akcje z tą samą płcią i normalka jest to że w ciągu życia myślałaś jakby to było z tą samą płcią 90 procent mężczyzn i kobiet miało takie myśli i przeżycia,rzekł bym że 100 ale przecież nie każdy się przyzna. Sam miałem taką historię i też długo się z tym kręciłem , to tak zwane powroty do przeszłości które mają Ci potwierdzac obawę. Klasyczne natręctwa Olewaj ciepłym sikiem i przejdzie pewnie dostaniesz jeszcze sztucznych podniecen ale to też.ogarniesz :) działaj !!:)
ODPOWIEDZ