Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ciągle nowe objawy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
unqnown
Zarejestrowany Użytkownik

26 lipca 2017, o 13:27

Witam,

Borykam się z nerwicą lękową, hipochondrią, i innymi. Ciągle kiedy staram się odrywać od wszystkiego pracuję nad sobą to cały czas pojawiają się nowe objawy które dla mnie kończą się paniką i wmawianie sobie różnych chorób. Nie potrafię , czasami się gubię kiedy mam iść do lekarza a kiedy nie. Nie wiem już co mam robić i jak nastawić się na dalsze. Mam dość już chodzenia do lekarza i robienia z siebie głupka że ciągle coś innego mi dolega. Z jelita drażliwego, przeszło na gardło, jakaś gula jakbym połknąć jakiś włos i stoi w miejscu, zresztą lista objawów była by książką. Teraz pytanie co następne. Czy kiedyś pokonam ją na tyle ile mi zależy ?
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

26 lipca 2017, o 13:34

To standard, nerwica uwielbia żonglować różnymi objawami. Co pokonasz jeden, pojawi się następny. Dlaczego? Bo traktujesz kazdy z nich jak osobne zagrozenie, inne od pozostałych, zamiast wrzucic wszystko do jednego worka z napisem "śmieci". Oczywiście ze z tego wyjdziesz, ale potrzebujesz więcej akceptacji, więcej świadomości, więcej konsekwencji w działaniu. Poczytaj artykuły forum UWAZNIE i realizuj ich zalecenia. Głowa do góry :friend:
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
ODPOWIEDZ