Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zwężenie napięciowe gardła.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
beautiful_kate
Zarejestrowany Użytkownik

13 listopada 2016, o 12:30

Mam TO często i to powoduje u mnie okropny tik nerwowy by to rozluźnić. Oczywiście na kilka sekund. Trzeba to ignorować, ja już se mówiłam dawaj piecz se haha i zajmowalam się czymś innym. znika!
Ps. Przy jedzeniu było gorzej i piciu, ale to tik, przymus mnie męczył.
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
Julia76

13 listopada 2016, o 17:13

aeiouy13 pisze:I jest to poczucie stałe?
Bo moja nerwica rozpoczęła się od stanięcia herbaty w przełyku. Tak jakby przełyk na chwilę się ścisnął. I puścił.
Nie mam uczucia ściskania w gardle na stałe.
Moja nerwica tez sie tak zaczela.zaksztusilam sie slina.Kilka dni mnie to trzymało. Zaliczylam interniste.dwoch laryngologow.Az w koncu samo przeszlo.Teraz czasami wraca ale na krotko bo ja wiem ze to z nerwicy a to wie ze ja wiem:)
Awatar użytkownika
Lusi16

13 listopada 2016, o 17:22

Ja mam tak że praktycznie prawie przez cały czas czuje jakbym coś miała w gardle. Jakąś gule czy coś. Jak przelykam to właśnie mam takie wrażenie jakbym coś tam miała.
Julia76

13 listopada 2016, o 17:54

Lusi16 pisze:Ja mam tak że praktycznie prawie przez cały czas czuje jakbym coś miała w gardle. Jakąś gule czy coś. Jak przelykam to właśnie mam takie wrażenie jakbym coś tam miała.
Tez to mialam. Pomagaly mi tabletki na gardlo do sania.albo zwykle landrynki.Goraca herbata tez jest dobra
ODPOWIEDZ