Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Możecie mi pomóc to przepracować? Wkrętki lękowe.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Programista
Zarejestrowany Użytkownik

11 sierpnia 2024, o 17:18

Witajcie bardzo doceniam waszą wiedzę i chęć pomocy.

Mam dziwne wkrętki lękowe jak spotykam się z dziewczyną pojawiają się silniejsze emocje i ona zawiedzie jakoś moje zaufanie(były dziwne komentarze od pewnego faceta i wszędzie go miała) lub robi coś co powoduje lęk jeśli widzę, że nowe osoby obserwuje lub ją ktoś obserwuje na instagramie mysle ze to nowi faceci(tam losowo sie to wyświetla), a na tiktoku jak ma nowego faceta obserwuje lub odwrotnie(tu pokazuje chronologicznie) to ją pytam kto to męczy mnie to, że może ona chce zdradzić, spotykać się?

Tak samo będąc z nią zgubiłem drogie okulary przeciwsłoneczne prawdopodobnie praktycznie na pewno gdzieś mi wypadły lub zostawiłem. Mam wkrętkę czasem, że ona mi wzięła je to głupie po co ktoś ma Ci kraść okulary trochę już zniszczone jak chce budować relacje?

Proszę powiedzcie mi jak uwolnić się z takich myśli/obsesji?

Rozmawiać z nią tylko w jaki sposób? Mam wrażenie, że ona mnie nie rozumie lub sama ma problemy i nie chce mi ułatwić jakoś pomóc w tym co mnie smuci i dobija.

Ćwiczenia w zeszycie jeśli tak to jakie?
Medytacja trochę pomaga, ale nie całkowicie.
Technika uwalniania czy to pomoże Hawkinsa?

Czy jaki jest sposób jak powoli nad tym pracować? Uwalniać się od tego?
kuleczk4
Nowy Użytkownik

11 sierpnia 2024, o 19:00

Przede wszystkim szczera rozmowa o Twoim problemie i wykazanie chęci zmiany, żeby wiedziała, że nie chcesz żeby tak było. Polecam terapię, jeśli masz taką możliwość.
Awatar użytkownika
Programista

12 sierpnia 2024, o 01:49

kuleczk4 pisze:
11 sierpnia 2024, o 19:00
Przede wszystkim szczera rozmowa o Twoim problemie i wykazanie chęci zmiany, żeby wiedziała, że nie chcesz żeby tak było. Polecam terapię, jeśli masz taką możliwość.
Ona niby rozumie, ale ją to męczy chociaż niedługo się spotykamy trochę brakuje mi od niej wyrozumiałości i empatii. Bardzo chce to zmienić kiedyś tak nie miałem.

Zawiodłem się na psychoterapiach nawet za ostatnie 7 wizyt mi pieniądze zwrócili po tym jaką im opinię wystawiłem kompletnie nierzetelna i nieprofesjonalna psychoterapeutka w trakcie certyfikacji.

Czytałem tutaj wątki, ktoś miał podobny problem jak sobie poradziliście jak pracować z tym?

Myślałem już nad tym by zakończyć relacje by jej nie męczyć i siebie też 🙁
Awatar użytkownika
Programista

12 sierpnia 2024, o 21:13

Czy ktoś może mi podesłać materiały lub naprowadzić jak nad tym pracować?
ODPOWIEDZ