Jestem nowy na tym forum, Witam was!
Nie wiem jak to opisać ale dzisiaj miałem dziwny i przerażający przypadek z głową.
Siedzę sobie i nagle w jednym miejscu w głowie, a tak dokładnie na samym wierzchu poczułem taki silny przez 1 - 3 sekundowy wstrząs, prąd, ból... nwm jak to opisać ale po tym dostałem silną panikę że to jakiś udar, tętniak. Ten ból miałem 5 godzin temu, ale nadal dziwnie się czuję w głowie.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dziwne uczucie w głowie
- Hightower
- Zarejestrowany Użytkownik
"Na samym wierzchu głowy"? Opis nie jest precyzyjny, ale być może to, czego doświadczyłeś, to tzw. brain zap. Przyjmowałeś w ostatnim czasie jakieś leki? Duloksetynę może?
-
Właśnie nie brałem żadnych leków, przed chwilą znowu miałem takie bolący 2 sekundowy ból na wierzchu głowy, tak bardziej z tyłu na środku.
-
- Hightower
W chronicznym stresie - może, ale zwykle to efekt uboczny stosowania medykamentów (SSRI, SNRI, pochodne benzodiazepiny) i rozmaitych używek rekreacyjnych (MDMA).
Nakreślisz kontekst? Zmagasz się z zaburzeniem lękowym? Coś się ostatnio wydarzyło?
-
Tak mam zaburzenia lękowe, przez parę dni było mi lepiej... ale teraz znowu mam silny lęk na tle głowy. Teraz czuję dziwny ucisk w głowie, strach przed kolejnym takim prądem w głowie. Jeszcze jakie 2 tygodnie temu miałem bóle w klatce piersiowej i strasznie się też nakręcałem.
Dzisiejsza sytuacja z głową bardzo mnie przeraziła. Ten ból głowy był taki nagły, dość silny i jakby taki też ucisk oraz uczucie prądu nawet ciężko mi to wytłumaczyć. Powtarza to się co jakiś czas i trwa dosłownie chwile.
- Hightower
Rozumiem. Wygląda to faktycznie na psychogenny brain zap (jakkolwiek to brzmi): ludzie opisują to mniej więcej w ten właśnie sposób. To nie zagraża ani Twojemu życiu, ani zdrowiu. Na tym forum wiele podpowiedzi nie znajdziesz, ale za to w tym miejscu możesz spróbować poczytać świadectwa osób, które tego doświadczyły właśnie w przebiegu zaburzenia lękowego.
-
Możliwe że brain zap, tylko mnie dziwi bo nie biorę leków teraz żadnych.Hightower pisze: ↑5 lutego 2023, o 01:21Rozumiem. Wygląda to faktycznie na psychogenny brain zap (jakkolwiek to brzmi): ludzie opisują to mniej więcej w ten właśnie sposób. To nie zagraża ani Twojemu życiu, ani zdrowiu. Na tym forum wiele podpowiedzi nie znajdziesz, ale za to w tym miejscu możesz spróbować poczytać świadectwa osób, które tego doświadczyły właśnie w przebiegu zaburzenia lękowego.
Jeszcze ten lęk przed czymś poważnym jak udar lub nwm co, ale jak przeżyłem już niemal dobę to chyba nie jest źle.
Mam też w głowie takie dziwne uczucia jak uciski, chwilowe bóle, ciężkość w głowie i takie uczucie nwm gniecenia? oraz takie lekkie zawroty głowy
Ale najgorsze co czuję to paraliżujący strach, nawet trudno mi było dzisiaj stanąć z łóżka.