Hej. Mam pytanie dot. myśli natretnych. Od około miesiąca mam mnóstwo wolnego czasu co mi daje mnóstwo czasu na myślenie. Zawsze najbardziej w nerwicy meczyly mnie właśnie myśli jakie obecnie też mam. To są myśli takie że wszystko będę robił przeciwko sobie np pale papierosa i mówię sobie że następnego zapale za godzinę to myśl że zrobię sobie na złość o zapale od razu jeszcze jednego albo chce mi się sikac i zaraz myśl że zrobię sobie na złość i się nie wysikam albo że jestem głodny i na złość sobie nie zjem. Itp itd i tak się mnożą te myśli
Jak sobie z nimi poradzić skąd się takie głupie myśli biorą? Ostatnioczuje się co prawda lękowo i mam lekkie dd chyba ale te myśli są okropne i przynoszą jeszcze więcej lęków.
Czy miał ktoś kiedyś z was takie myśli?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dziwne natręty
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Słuchaj to wszystko jest jak najbardziej normalne, także nie masz się czym martwić. Twój problem polega na tym, że każda myśl traktujesz z osobna, a tak nie należy robić, traktuj lękowe myśli jako całość. Nie ważna jest treść, tylko to że należy je olewac. Naturalne jest ze w stanie lekowym włącza Ci się analiza lękowa i to co jest normalne i naturalne w tym stanie Twój umysł interpretuje jako coś dziwnego, stąd te dziwne myśli. Nie masz się czym martwić, to są tylko myśli, też takie czasami mam, w sensie chaos w głowie, że wszystko co robię to analizuje. Taka analizę należy porzucić, porzucić kontrolę i już.whyisthat pisze: ↑30 maja 2018, o 20:06Hej. Mam pytanie dot. myśli natretnych. Od około miesiąca mam mnóstwo wolnego czasu co mi daje mnóstwo czasu na myślenie. Zawsze najbardziej w nerwicy meczyly mnie właśnie myśli jakie obecnie też mam. To są myśli takie że wszystko będę robił przeciwko sobie np pale papierosa i mówię sobie że następnego zapale za godzinę to myśl że zrobię sobie na złość o zapale od razu jeszcze jednego albo chce mi się sikac i zaraz myśl że zrobię sobie na złość i się nie wysikam albo że jestem głodny i na złość sobie nie zjem. Itp itd i tak się mnożą te myśli
Jak sobie z nimi poradzić skąd się takie głupie myśli biorą? Ostatnioczuje się co prawda lękowo i mam lekkie dd chyba ale te myśli są okropne i przynoszą jeszcze więcej lęków.
A co do wolnego czasu, jeśli go masz to cały czas się czymś zajmuj. Znajdź sobie hobby, rób jakieś spontanicznie rzeczy nie zastanawiając się i nie poddając je analizie lękowej. Rób wszystko tak jak kiedyś, czyli przed zaburzeniem kiedy wszystko było w porządku
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej dzięki za odpowiedź. Nawet samo takie wygadanie się dużo daje..Juliaaa78569 pisze: ↑30 maja 2018, o 20:13Słuchaj to wszystko jest jak najbardziej normalne, także nie masz się czym martwić. Twój problem polega na tym, że każda myśl traktujesz z osobna, a tak nie należy robić, traktuj lękowe myśli jako całość. Nie ważna jest treść, tylko to że należy je olewac. Naturalne jest ze w stanie lekowym włącza Ci się analiza lękowa i to co jest normalne i naturalne w tym stanie Twój umysł interpretuje jako coś dziwnego, stąd te dziwne myśli. Nie masz się czym martwić, to są tylko myśli, też takie czasami mam, w sensie chaos w głowie, że wszystko co robię to analizuje. Taka analizę należy porzucić, porzucić kontrolę i już.whyisthat pisze: ↑30 maja 2018, o 20:06Hej. Mam pytanie dot. myśli natretnych. Od około miesiąca mam mnóstwo wolnego czasu co mi daje mnóstwo czasu na myślenie. Zawsze najbardziej w nerwicy meczyly mnie właśnie myśli jakie obecnie też mam. To są myśli takie że wszystko będę robił przeciwko sobie np pale papierosa i mówię sobie że następnego zapale za godzinę to myśl że zrobię sobie na złość o zapale od razu jeszcze jednego albo chce mi się sikac i zaraz myśl że zrobię sobie na złość i się nie wysikam albo że jestem głodny i na złość sobie nie zjem. Itp itd i tak się mnożą te myśli
A co do wolnego czasu, jeśli go masz to cały czas się czymś zajmuj. Znajdź sobie hobby, rób jakieś spontanicznie rzeczy nie zastanawiając się i nie poddając je analizie lękowej. Rób wszystko tak jak kiedyś, czyli przed zaburzeniem kiedy wszystko było w porządku![]()
Ja mam już 12 lat nerwice albo i więcej dlatego nawet nie wiem jak to było przed ...

Reap what you sow!
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ee tam nie ważne ile masz, ważne że możesz z tego wyjśćwhyisthat pisze: ↑30 maja 2018, o 20:40Hej dzięki za odpowiedź. Nawet samo takie wygadanie się dużo daje..Juliaaa78569 pisze: ↑30 maja 2018, o 20:13Słuchaj to wszystko jest jak najbardziej normalne, także nie masz się czym martwić. Twój problem polega na tym, że każda myśl traktujesz z osobna, a tak nie należy robić, traktuj lękowe myśli jako całość. Nie ważna jest treść, tylko to że należy je olewac. Naturalne jest ze w stanie lekowym włącza Ci się analiza lękowa i to co jest normalne i naturalne w tym stanie Twój umysł interpretuje jako coś dziwnego, stąd te dziwne myśli. Nie masz się czym martwić, to są tylko myśli, też takie czasami mam, w sensie chaos w głowie, że wszystko co robię to analizuje. Taka analizę należy porzucić, porzucić kontrolę i już.whyisthat pisze: ↑30 maja 2018, o 20:06Hej. Mam pytanie dot. myśli natretnych. Od około miesiąca mam mnóstwo wolnego czasu co mi daje mnóstwo czasu na myślenie. Zawsze najbardziej w nerwicy meczyly mnie właśnie myśli jakie obecnie też mam. To są myśli takie że wszystko będę robił przeciwko sobie np pale papierosa i mówię sobie że następnego zapale za godzinę to myśl że zrobię sobie na złość o zapale od razu jeszcze jednego albo chce mi się sikac i zaraz myśl że zrobię sobie na złość i się nie wysikam albo że jestem głodny i na złość sobie nie zjem. Itp itd i tak się mnożą te myśli
A co do wolnego czasu, jeśli go masz to cały czas się czymś zajmuj. Znajdź sobie hobby, rób jakieś spontanicznie rzeczy nie zastanawiając się i nie poddając je analizie lękowej. Rób wszystko tak jak kiedyś, czyli przed zaburzeniem kiedy wszystko było w porządku![]()
Ja mam już 12 lat nerwice albo i więcej dlatego nawet nie wiem jak to było przed ...![]()
-
-