Celine Marie pisze: ↑26 maja 2018, o 15:48
podwarszawski pisze: ↑26 maja 2018, o 14:40
Celine Marie pisze: ↑26 maja 2018, o 14:20
Ja szczerze nienawidzę mojej matki ,więc to święto mam gdzieś jednocześnie przypomina mi ,że inni mieli dobre mamy i im tego zazdroszczę,przykre...
Nie obraź się, ale teraz to troszeczkę pie*dolisz. Moja mama też nie była idealna, za życia już jako kilkuletnie dziecko nie raz jej nawet piekła życzyłem, ale teraz wolałbym taką niż żadną. Zmarła gdy miałem 10 lat, i pomimo tego, że w tym roku skończę 21 lat, nadal mi jej gdzieś tam w sercu troszkę brakuje. Wierz mi lub nie, ale śmierć nawet najgorszego rodzica/innej bliskiej osoby mocno zmienia perspektywę.
To Twoje zdanie,punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,co Ty możesz powiedzieć o swojej matce skoro miałeś ją tylko 10 lat ,dzieci wszystko odbierają inaczej

ja żyję ze swoją 34 także wiesz,co nieco widziałam,co nieco wiem
Wiesz, są osoby dużo starsze, które pamiętają to z innej perspektywy, i nawet gorsze rzeczy mi opowiadają, możliwe nawet, że część zaburzeń z którymi się do dziś męczę całe życie, to jej zasługa. A mimo to, szanuję ją, kocham, denerwuje mnie, gdy ktoś mówi o niej źle, staram się dbać o jej pamieć, grób itd.
Generalnie nadal się z Tobą nie zgadzam, i nawet uważam, że źle robisz, zachowując w sobie tyle nienawiści mimo, iż jesteś już w pełni dojrzałą, dorosłą kobietą, i do pewnych spraw, łącznie z obecnymi stosunkami z matką, powinnaś mieć większy dystans, zwłaszcza kiedy tyle lat już razem współistniejecie na tym świecie. Wiesz, nie lubię oceniać ludzi, pouczać itd. (zwłaszcza gdy nie znam szczegółów danej sprawy) - no ale jak widzę takie teksty w stylu "nienawidzę jej, a inni mieli dobre mamy i im tego zazdroszczę" to emocje biorą górę, sory. Nie Ty jedna miałaś "niedobrą mamę", to po pierwsze, po drugie nie ty jedna możesz zazdrościć innym ich rodzin, a po trzecie - sama szkodzisz sobie tą nienawiścią, w końcu sama piszesz, że jest Ci przez to przykro, może kiedyś to zrozumiesz..... Na razie życzę Ci wszystkiego dobrego.