Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

błądzenie z objawem śniegu optycznego

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

12 sierpnia 2016, o 17:18

Siemanko, ostatnio mam dziwną sytuacje . Zacząłem rozkminiać skąd wziął mi się śnieg optyczny, bo nie moge sobie tego na swój sposób wytłumaczyć. Pojawiło mi się to po jakiś paru tygodniach brania asertinu obudziłem się w nocy a tu nagle śnieg optyczny, dodam że wcześniej wypytywałem chyba na wszystkich mozliwych forach o to czy każdy w nerwicy musi mieć śnieg optyczny, a więc po nocy wstałem i śniegu chyba nie było bo nie zauważałem, w ten sam dzień pojechałem do Rzeszowa zdałem prawo jazdy, a więc trzeba było to opić i od następnego dnia na kacu cały czas mam ten objaw , pytanie jest takie czy to powstało przez asertin, przez nakręcanie się na forach? czy przez alkohol pomieszany z asertinem? choć z tego co wiem sertralina nie reaguje z alkoholem? boje się że zaszła jakaś reakcja? pomoże mi ktoś sensownie sobie to wytłumaczyć? będzie mi lżej do tego podejść , dzięki wielkie :)
Awatar użytkownika
schanis22

12 sierpnia 2016, o 18:45

Patrol1995 . Wielkie gratulacje zdania prawa jazdy . Taki śnieg to również objaw nerwicy i może pojawić się tak po prostu jako jeden z jej objawów .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Patro1995

13 sierpnia 2016, o 08:15

Wiem o tym ale czy to ma zwiazek z tym xo napisalem? :d
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

13 sierpnia 2016, o 10:25

To objaw mocnego stresu spowodowanego tkwieniem w błędnym kole lękowym czyli nerwicy. W dodatku tkwisz w analizie i rozkminiasz czy to po alkoholu czy rutinoscorbinie. Co Ci z ustaleniu pochodzenia skoro już to masz? Jest więc zaakceptuj to. Nie pij, jak możesz to też nie pal, nie szukaj nowych chorób, nie traktuj każdego objawu z osobna, odżywiaj się zdrowo, zacznij w końcu wychodzić poza te lęki i daj się organizmowi zregenerować, to zobaczysz że DD zacznie schodzić.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Krystian S

13 sierpnia 2016, o 10:39

Snieg optyczny to norma, nie zwracaj na niego uwagi, zaakceptuj, mi wraca bardzo czesto ale nie mysle o nim i odchodzi bardzo szybko :)
Astronom

13 sierpnia 2016, o 12:13

Ja odkąd przestalem zwracać uwagę na śnieg optyczny to praktycznie go nie zauważam. Im mniej sie na nim koncentrujesz tym mniej go zauważasz. Tak samo jak z każdym innym objawem depersonalizacji.
Patro1995

15 sierpnia 2016, o 04:17

Dzieki ludzie wezme sobie to do serca :) ale i tak interesuje mnie to czy po prostu tak o sie pojawil czy leki albo alko gralo role najbardziej stawiam ze to od czytania o tym i wypytywania
Krystian S

15 sierpnia 2016, o 08:42

Od analizowania, sprobuj w czasie tego objawu czyms zajac mysli a zobaczysz ze zniknie w ciagu paru minut a nawet sekund :)
Astronom

15 sierpnia 2016, o 15:04

Ja nie moge czlowieku. Doszukujesz sie chorob, zaraz zaczniesz sobie wmawiać ze leki i alko uszkodzily ci mozg. Ja tak miałem bo w dd ktore mam po maryśce dowiedziałem sie ze mam śnieg optyczny i wmówiłem sobie że pogorszyło się bo dostałem HPPD czy jakoś chemia mi sie zmieniła w mózgu. I tak nakręcałem depersonalizacje. Cóż, człowiek uczy sie na blędach
ODPOWIEDZ