Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

drga mi obraz czy to nerwica? straszny kocioł..

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
xxcainx
Zarejestrowany Użytkownik

22 kwietnia 2016, o 18:23

u mnie okulista stwierdził odłączanie się ciała szklistego a więc niektore objawy moga byc spowodowane własnie owym odłączeniem ale najbardziej denerwujące czyli drganie obrazu napewno nie jest od tego. masz np snieg optyczny ? u mnie objawia sie on tylko w nocy albo po zapaleniu mj to juz wogole . mam tez dużą krótkowzrocznosc -7 D i lekki astygmatyzm :haha: to wszystko pewnie sie nakłada i tworzy niezły haos

-- 22 kwietnia 2016, o 18:23 --
dodam, ,że na codzien niemam jakichs lęków czy cos no moze jak jestem w pracy to takie nieuzasadnione albo uzasadnione tymi objawami wzrokowymi spadki nastroju i oglne zdenerwowanie na ten moj wzrok ale wiem ze jak to ustapi to bede happy takze dziwne ciekawe czy to nerwica
Awatar użytkownika
zeniu87
Odważny i aktywny forumowicz

22 kwietnia 2016, o 18:24

u mnie okolista stwierdzil asygmatyzm wiec mam magiczne okularki a poza tym slepym jak kret bez okularow mam jakie - 1.5 i -1.0 i mam plamki czarne ciagle przed oczami tak wiec sie martw to tylko nerwiczka:) a kreci mi sie w glowie jakbym ciagle pijany byl wiec tez plus nerwicy nie musze pic a mam faze dzien i noc:)
xxcainx

22 kwietnia 2016, o 18:58

najs...xd
Awatar użytkownika
zeniu87

22 kwietnia 2016, o 18:58

widzisz same pozytywy z nerwicy:)
Awatar użytkownika
Guett

22 kwietnia 2016, o 19:18

xxcainx pisze:u mnie okulista stwierdził odłączanie się ciała szklistego a więc niektore objawy moga byc spowodowane własnie owym odłączeniem ale najbardziej denerwujące czyli drganie obrazu napewno nie jest od tego. masz np snieg optyczny ? u mnie objawia sie on tylko w nocy albo po zapaleniu mj to juz wogole . mam tez dużą krótkowzrocznosc -7 D i lekki astygmatyzm :haha: to wszystko pewnie sie nakłada i tworzy niezły haos
Tak, mam śnieg optyczny 24/7. Trochę to wkurzające, ale nie martwi mnie to. Kiedyś się na to nakręcałem, ale to jeszcze przed badaniem u okulisty. Wieczorem to już kompletny chaos mam przed oczami. A ogólnie śnieg optyczny, iskry, takie ciemne smugi, fale migoczące, rozmazany obraz itp itd.
Już mnie to nie rusza tak jak kiedyś, ale czasem potrafi zdołować...
i'm tired boss
xxcainx

22 kwietnia 2016, o 19:25

ja sniegu jako takiego niemam chyba bo nie moge dostrzec tych kropek w dzien ale mi drzy obraz myslalem ze to od sniegu ale jednak go chyba niemam pewnie bym zauwazyl
Awatar użytkownika
zeniu87

22 kwietnia 2016, o 19:27

mnie kiedys nawet schody dawalu rade wyprzedzac:) wiec mnie to w dupie ja polubilem nawet zasypianie z tym nie trzeba mi karuzeli
xxcainx

22 kwietnia 2016, o 19:35

ja zauwazylem, ze po jakims wysilku obraz pulsuje mi w rytm uderzen serca wogole mam wrazenie ze ja caly pulsuje i trzęsa mi sie strasznie ręce jak ide spac i leżę uchem do poduszki to też słysze uderzenia serca, że musze sie polozyc na plecy bo mi to przeszkadza...to mam od dawan niewiem czy to normalne
Awatar użytkownika
schanis22

22 kwietnia 2016, o 19:39

Normalne ja też tak mam z tym sercem wtedy kładę się na prosto i już go nie słyszę , z oczyma też mam nie złe jazdy przez tą nerwicę .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
xxcainx

22 kwietnia 2016, o 19:41

czyli z tym sercem to tez od nerwicy masakra ...wszystko chyba mozna od tego dostaćć
Awatar użytkownika
Guett

22 kwietnia 2016, o 19:44

xxcainx pisze:ja zauwazylem, ze po jakims wysilku obraz pulsuje mi w rytm uderzen serca wogole mam wrazenie ze ja caly pulsuje
Mam tak samo. Nawet kiedyś pisałem o tym w postach, i nawet chyba wątek założyłem na ten temat :)
Właśnie po wysiłku to się wszystko się nasila, obraz mocniej pulsuje z każdym uderzeniem serca, puls mocniej słyszę w uszach....
i'm tired boss
xxcainx

22 kwietnia 2016, o 19:52

ciekawe czy to minie
ODPOWIEDZ