Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
xxcainx
- Zarejestrowany Użytkownik
22 kwietnia 2016, o 18:23
u mnie okulista stwierdził odłączanie się ciała szklistego a więc niektore objawy moga byc spowodowane własnie owym odłączeniem ale najbardziej denerwujące czyli drganie obrazu napewno nie jest od tego. masz np snieg optyczny ? u mnie objawia sie on tylko w nocy albo po zapaleniu mj to juz wogole . mam tez dużą krótkowzrocznosc -7 D i lekki astygmatyzm

to wszystko pewnie sie nakłada i tworzy niezły haos
-- 22 kwietnia 2016, o 18:23 --
dodam, ,że na codzien niemam jakichs lęków czy cos no moze jak jestem w pracy to takie nieuzasadnione albo uzasadnione tymi objawami wzrokowymi spadki nastroju i oglne zdenerwowanie na ten moj wzrok ale wiem ze jak to ustapi to bede happy takze dziwne ciekawe czy to nerwica
-
zeniu87
- Odważny i aktywny forumowicz
22 kwietnia 2016, o 18:24
u mnie okolista stwierdzil asygmatyzm wiec mam magiczne okularki a poza tym slepym jak kret bez okularow mam jakie - 1.5 i -1.0 i mam plamki czarne ciagle przed oczami tak wiec sie martw to tylko nerwiczka:) a kreci mi sie w glowie jakbym ciagle pijany byl wiec tez plus nerwicy nie musze pic a mam faze dzien i noc:)
-
xxcainx
-
Guett
22 kwietnia 2016, o 19:18
xxcainx pisze:u mnie okulista stwierdził odłączanie się ciała szklistego a więc niektore objawy moga byc spowodowane własnie owym odłączeniem ale najbardziej denerwujące czyli drganie obrazu napewno nie jest od tego. masz np snieg optyczny ? u mnie objawia sie on tylko w nocy albo po zapaleniu mj to juz wogole . mam tez dużą krótkowzrocznosc -7 D i lekki astygmatyzm

to wszystko pewnie sie nakłada i tworzy niezły haos
Tak, mam śnieg optyczny 24/7. Trochę to wkurzające, ale nie martwi mnie to. Kiedyś się na to nakręcałem, ale to jeszcze przed badaniem u okulisty. Wieczorem to już kompletny chaos mam przed oczami. A ogólnie śnieg optyczny, iskry, takie ciemne smugi, fale migoczące, rozmazany obraz itp itd.
Już mnie to nie rusza tak jak kiedyś, ale czasem potrafi zdołować...
i'm tired boss
-
xxcainx
22 kwietnia 2016, o 19:25
ja sniegu jako takiego niemam chyba bo nie moge dostrzec tych kropek w dzien ale mi drzy obraz myslalem ze to od sniegu ale jednak go chyba niemam pewnie bym zauwazyl
-
zeniu87
22 kwietnia 2016, o 19:27
mnie kiedys nawet schody dawalu rade wyprzedzac:) wiec mnie to w dupie ja polubilem nawet zasypianie z tym nie trzeba mi karuzeli
-
xxcainx
22 kwietnia 2016, o 19:35
ja zauwazylem, ze po jakims wysilku obraz pulsuje mi w rytm uderzen serca wogole mam wrazenie ze ja caly pulsuje i trzęsa mi sie strasznie ręce jak ide spac i leżę uchem do poduszki to też słysze uderzenia serca, że musze sie polozyc na plecy bo mi to przeszkadza...to mam od dawan niewiem czy to normalne
-
schanis22
22 kwietnia 2016, o 19:39
Normalne ja też tak mam z tym sercem wtedy kładę się na prosto i już go nie słyszę , z oczyma też mam nie złe jazdy przez tą nerwicę .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
xxcainx
22 kwietnia 2016, o 19:41
czyli z tym sercem to tez od nerwicy masakra ...wszystko chyba mozna od tego dostaćć
-
Guett
22 kwietnia 2016, o 19:44
xxcainx pisze:ja zauwazylem, ze po jakims wysilku obraz pulsuje mi w rytm uderzen serca wogole mam wrazenie ze ja caly pulsuje
Mam tak samo. Nawet kiedyś pisałem o tym w postach, i nawet chyba wątek założyłem na ten temat

Właśnie po wysiłku to się wszystko się nasila, obraz mocniej pulsuje z każdym uderzeniem serca, puls mocniej słyszę w uszach....
i'm tired boss
-
xxcainx