Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk dopada cos na. czym najbardziej mi zalezy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Na poczatek chcialam przeprosic, bo pare minut temu napisalam post ale nie wyswietla mi sie, mam nadzieje, ze nie ma go gdzies tam... Moje pytaanie jest nastepujace: Czy lęk, lekowe mysli atakuja to na czzym najbardziej nam zalezy ? Otoz mam od paru dni natretnaa mysl, ze to w co wierze I mam setki dowodow nie jest prawda. Wiem , ze jest to nie mozliwe aby nie bylo prawdaa bo jakk juzz pisalam mam namacalne dowody, jest to cos na czym zalezy mi najbardziej, a mimo to w glowie pojawiaja sie natarczywe mysli typu:A moze ty w to nie wierzysz ?Prosze o pomoc 

-
- Świeżak na forum
Tak, dokładnie to tak działa, nerwica chce Ciebie nastraszyć tymi myślami, dlatego gdy chcemy się odburzyć jest to tak trudne, bo jest to dla nas ważne/najważniejsze, a mamy natrętne myśli co do tego, że nie damy rady itp. co za tym idzie zaburzenie jest mocniejsze
-
Dziekuje za odpowieedz, a moze ktos cos wiecej na ten temat ?
-
Mogę co nieco przedłożyć temat na swoim przykładzie. Jestem osobą, która bardzo ceni sobie samorealizację, mam wysokie ambicje (w kwestii wykształcenia i tak dalej), ważne było dla mnie to, żeby zawsze robić coś więcej. Od kiedy zaburzenie jest ze mną, zaczęło się od natrętów i lęków najczęściej pod kątem szaleństwa, defektu mózgu i inteligencji, mam myśli te, które podkopują moją pewność siebie w kwestii radzenia sobie z wyzwaniami intelektualnymi, zawodowymi i tak dalej. Co ważne nie doszłam do tego od razu, na początku odbierałam to jako nerwicową papkę. Nerwica uderza w to jak postrzegasz i chcesz postrzegać samego siebie i kopie pod tobą pozornie głębokie doły, w które niejednokrotnie cię wrzuca - absurdalne natręty (z tego dołu już wyszłam), nastroje depresyjne i wiele wiele innych. Mozna stać i płakać, a "wystarczy" podskoczyć (tu mam na mysli pracę nad sobą), powalczyć i da się wyjść. To jest o tyle trudniejsze, że mamy na plecach troche dodatkowego balastu w postaci innych objawów czy somatyki, ale trening czyni mistrza. Jak z tego wyleziemy to będziemy nieźle wytrenowani 

Syr 11,10: "Synu, nie bierz na siebie zbyt wiele spraw, bo jeśli będziesz je mnożył, nie unikniesz szkody. I choćbyś pędził, nie dopędzisz, a uciekając nie uciekniesz."
-
- Gość
A co ciekawe największymi geniuszami zostają osoby z zaburzeniami osobowosci czy upośledzeniem umysłowym np Forbes Nash czy Kim Peek
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Zarąbiste pocieszenie.... czasami wolałabym być zwykłą babcią klozetową niż rozhisteryzowanym Einsteinem.....kucyki46 pisze:A co ciekawe największymi geniuszami zostają osoby z zaburzeniami osobowosci czy upośledzeniem umysłowym np Forbes Nash czy Kim Peek
kucyki, sorki za ton, mam podły nastrój.......
-
Witajcie. Natretne mysli nie odpuszczaja. Co prawda zmienily swoja tresc, ale nadal sie pojawiaja i odbieraja radosc z zycia. Najgorsze jest to, ze nie mozesz poprostu wstac i uciec od nich.. Zaczynam sie juz zastanawiac czy, skoro mam dana mysl w glowie kilka miesiecy, to czy w koncu sie z nia nie utozsamie. Boje sie tegooo... Czy to mozliwe ? 

- cyraneczka
- Odważny i aktywny forumowicz
U mnie nerwica upodobała sibie sprawność fizyczną. Wcześniej dużo podróżowalam, nie siedziałam w domu, robiłam rowerem dalekie wycieczki, miałam dużo energii, nie chciałam siedzieć tylko przed kompem. A teraz chcę tylko sobie odpoczywać i spać.