Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dopadł mnie gorszy dzień i nie czuję siebie

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Adam998
Zarejestrowany Użytkownik

20 kwietnia 2020, o 15:00

Ostatnio wiele do mnie dotarło ale dziś od rana po prostu wstałem jak zawsze i czuje się jakbym nie istniał, nie był obecny tu i teraz. Przyznam, że spanikowałem ale nic nie czytałem. Powstrzymałem się tyle, że muszę zapytać...czy w dd jest aż taka PEWNOŚĆ co do tego, że nie czuję siebie i nie istnieje? Logicznie wiem oczywiście ale emocje są bardzo silne jakbym nie był tu i teraz
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

20 kwietnia 2020, o 15:30

Adam998 pisze:
Ostatnio wiele do mnie dotarło ale dziś od rana po prostu wstałem jak zawsze i czuje się jakbym nie istniał, nie był obecny tu i teraz. Przyznam, że spanikowałem ale nic nie czytałem. Powstrzymałem się tyle, że muszę zapytać...czy w dd jest aż taka PEWNOŚĆ co do tego, że nie czuję siebie i nie istnieje? Logicznie wiem oczywiście ale emocje są bardzo silne jakbym nie był tu i teraz
No niestety te emocje są bardzo silne, na tym polega straszność tych stanów. A jeszcze na początku to już w ogóle ;)
Jak się o tym czyta to wszystko brzmi tak lżej, łatwiej. A jak się to czuje i w tym siedzi to ciężko tym emocjom nie ulegac bo właśnie one są bardzo mocne. No ale tak jak sam napisales, LOGICZNIE wiesz :) i tego się trzeba trzymać.
Adam998
Zarejestrowany Użytkownik

20 kwietnia 2020, o 18:47

bbea pisze:
20 kwietnia 2020, o 15:30
Adam998 pisze:
No niestety te emocje są bardzo silne, na tym polega straszność tych stanów. A jeszcze na początku to już w ogóle ;)
Jak się o tym czyta to wszystko brzmi tak lżej, łatwiej. A jak się to czuje i w tym siedzi to ciężko tym emocjom nie ulegac bo właśnie one są bardzo mocne. No ale tak jak sam napisales, LOGICZNIE wiesz :) i tego się trzeba trzymać.
Dziękuję za odpowiedź i masz rację, jak czytam posty to z jednej strony wiem, że przecież nikt by tu nie pisał jakby nie cierpiał, ale z drugiej strony aż nie dowierzam, że ktoś może DOKŁADNIE TAK to czuć. Szczególnie jak dowali to wiara na poziomie zero.
ODPOWIEDZ