Po kolei,alkoholu ni używam

w wakacje gdy jeszcze nie byłem na lekach,po kilku godzinach na rowerze
wracałem do domu i robiłem sobie łyk czerwonego wina

podobno wspomaga trawienie i przemianę materii
Nie wiem czy straciłem 5 kg w 2 miesiące dlatego że doprowadzałem się do stanu w którym po zejściu z roweru
mięśnie twarzy i szyja z przodu,drżały mi jakbym miał dreszcze z zimna ,czy może wino pomogło spalić nadmiar kalorii
ale teraz alkoholi brak w mojej diecie.
Ziemniaków nie jem,tzn czasem sobie dziabnę ale głównie kasza,wszystkie rodzaje
Błonnik też dostarczam,lubię otręby i płatki jęczmienne(słyszałem że owsiane są dobre tylko dla dzieci a starszym osobom szkodzą
i powinni zamienić na jęczmienne,prawda to?)
Napoje gazowane...nie toleruję,chyba że mam coś z trawieniem to się płukam odrdzewiaczem polopola

ale traktuję to jak lek na trawienie,używam doraźnie raz na jakiś czas,gdy nie muszę to nie piję.
Z cukrów tylko miód,oryginalny z pasieki,nie ze sklepu...chociaż niektórzy pszczelarze dodają cukru do miodu
Który cukier jest lepszy prosty czy złożony?Chyba złożony nie?W miodzie to my mamy jaki?
Soli też unikam ale czasem się nie da,np rosół lub pieczywo
Sól utrzymuje wodę w organizmie,jak się pozbyć nadmiaru soli?
Latem nie było problemu,wsiadałem na rower,wychodziłem w koszulce czarnej a wracałem w białej

Kilka razy taki manewr i w końcu koszulka przestała bieleć od przesolonego potu
Fast foody to nie jest jedzenie tylko trucizna więc ...wyparłem ze świadomości to coś
Makarony jem ciemne,pieczywo też tylko że niektórzy piekarze barwią białe pieczywo karmelem :/
Oliwa z oliwek,od niej można utyć?

Pytam bo ktoś mi mówił że to jest tłuszcz roślinny i żebym się nie bał a ze mnie dietetyk żaden więc wolę dopytać
Jak się mają przyprawy pikantne do rzeźby ciała?
Pieprz poprawia trawienie ale czy nie niszczy rzeźby?
Sól podobno bardzo przeszkadza w rzeźbieniu mięśni.