O, i znowu... człowieku wyluzuj trochę! tu są osoby z zaburzeniami, osoby wrażliwe a jeśli nawet słabsze to co z tego maja takie prawo a jak ty się zachowujesz?? proszę zmień ton w swoich wypowiedziachAbdul07 pisze: ↑26 września 2023, o 13:47O czym tu pleciesz, dziewczyno? O jakiej "teorii"?Zumba pisze: ↑24 września 2023, o 22:29Dzięki, nie wiedziałam. Ja jestem na forum od roku, dużo mi pomogły materiały chłopaków i zgadzam się jak najbardziej że wiedzą teoretyczna guzik daje, dlatego sama bardzo rzadko pytam bo większość jest już powoedziana, jak ktoś zadaje pytanie to z automatu odpowiedziałam...Juliaaa78569 pisze: ↑24 września 2023, o 22:05
Zgadzam się, że nie jest miło usłyszeć tak dosadne słowa w takim stanie. Można było to inaczej napisać, a przekaz byłby ten sam. Aczkolwiek kojarzę autora, że jest na forum już kilka lat i ma się wrażenie, że nie korzysta z wiedzy tutaj, ponieważ zadaje podstawowe pytania. W takich przypadkach trzeba taką osobę trochę ruszyć do przodu przez przysłowiowy kop w dupę![]()
Pozdrawiam
Swiat obejdzie sie bez Twoich widzimisie. Nikomu nie jest potrzebna wiedza, czy sie z kims zgadzasz, czy nie.
Skoro do Ciebie nie docieraja proste argumenty, trzeba powiedziec dobitniej:
To, co tu robisz wynika z czystego egoizmu i jest zachowaniem asocjalnym, i szkodliwym.
Mialas co najmniej rok czasu, aby zajac sie swoim problemem. A co robisz zamiast tego?
Krecisz sie na tym forum i podkladasz miny, jak bezrozumny robot.
Twoja "teoria", to ideologia trwania,a Twoim glownm zmartwieniem jest, "jak to zrobic, aby bylo nas wiecej, bo w kupie razniej".Zumba pisze: ↑17 września 2023, o 19:09Normalna sprawa. Nerwica to huśtawka raz lepiej raz gorzej ale to nadal emocje nic poważnego się nie dzieje! Dasz radę jutro, rak jak dałeś radę się spakować i tam dojechać.Patro1995 pisze: ↑17 września 2023, o 15:59
Dziękuję że się angażujesz zawsze. Tak muszę już robię tak trzeci dzień, trochę jestem zmięty wystraszony taki obcy jakby za dużo bodźców za dużo się dzieje wokół, całe życie w jednym mieście małym. A w drugi dzień czułem się lepiej, nie wiem skąd ten dół dzisiaj
Gdyby to byla normalna sprawa, nikt by o tym nie dyskutowal.
Dociera?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dojechałem za granicę 1300km pytania o stan
-
- Gość
-
- Gość
Bo użytkownik o nazwie Abdul07 wprowadza lęk na forum swoimi niektórymi agresywnymi wypowiedziami, dzięki czemu ludzie z forum pouciekają. Czemu mamy się bać??trzesidupka pisze: ↑26 września 2023, o 14:25Nie wiem, o co chodzi w tej kłótni, ale napiszę tylko, że poczułam się trochę zniechęcona do pisania na forum. Może ktoś też uzna, że nie wiem czegoś, co powinnam i zmiesza mnie z błotem? Chyba wolę nie ryzykować. Takie agresywne zachowanie na pewno nie wnosi nic dobrego, a przysłowiowy "kop w dupę" można sformułować nieco inaczej.

-
- Gość
Problem jest w tym że uważasz się za jakiegoś guru.Skoro to forum jest takie złe to co tu jeszcze robisz ? tobisz tylko zamieszanie. Mi filmiki administratorów tego forum pomagają czego ty nie możesz zrozumieć. Jesteś tu i jeszcze narzekasz. To poszukaj innego forum jak ci sie tu nie podoba.Abdul07 pisze: ↑26 września 2023, o 21:42Twiga,Twiga pisze: ↑26 września 2023, o 15:27To nie jest kłótnianazwała bym to konstruktywną wymianą poglądów ( czasem wyrażoną w mało dyplomatyczny sposób
, ale sens pozostaje ten sam
). Kiedy zapytasz o jakieś konkrety, to na pewno nikt nie będzie ,, kopał Cię w tyłek,, ale kiedy ktoś po raz setny przyjdzie na forum z postem,, oj jo jojo,, i mimo udzielanych odpowiedzi uparcie będzie trwał w swoim, to komuś wreszcie puszczą nerwy, pierwsza zasada nie ratuj na siłę tonącego, bo pójdziesz z nim na dno! Głaskanie takich osób, tylko zachęca je do utrzymywania takiej postawy, a ta z kolei nie sprzyja wyjściu z zaburzenia
. Nie odbieraj też tak bardzo personalnie takich dyskusji, wyciągnij wnioski i bądź ponad ton w jakimś ktoś się wyraża, takie znieczulenie też pomaga w odburzeniu
. Pozdrawiam
nie rozpoznajesz problematyki zaburzenia i nawet nie probuj, bo Cie temat przerosnie, tym bardziej, ze przerasta on mozliwosci tych tzw. psychologow, funkcjonujacych w sferze publicznej.
Jesli szukasz rady, poszukaj jakiegos forum, bo to "forum" jest strukturalnie dysfunkcjonalne, w dodatku od dawna nikt tu nie sprzata, skutkiem czego zamienilo sie ono w kloake. Sam sie dalem nabrac, bo Google wyrzuca je na sam wierzch (a Google rowniez stalo sie kloaka na przelomie paru ostatnich lat - sterowani rzadza profitu ida po trupach).
Ponadto dyskuje z zaburzonymi sa bez sensu, tym bardziej "klotnie"; podobnie jest z wymiana pogladow. A "dyskusje/wymiany pogladow" pomiedzy zaburzonymi sa wrecz szkodliwe dla obdwu stron takich bajdurzen.
Analogia "ratowania tonacego" jest chybiona. Tu ma miejsce fenomen, jaki opisala Kasia (link w stopce) w jednym ze swoich nagran, gdzie mowi o zachowaniu krabow we wiaderku: kiedy jeden chce sie wydostac, inne go sciagna z powrotem.
Nie daj sie zauroczyc licznym tu pieknomowcom o golebim sercu, To bojazliwe i plochliwe stworzenia. Nie trzeba ich kopac, aby uciekly. A wiesz, jak jest "golab" po czesku?
"Dachovy obsryvacz".![]()