Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Depresja a niedojrzałość emocnonalna
-
- Nowy Użytkownik
Witam . Czy mozna pomylić depresje z niedojrzaloscią emocjonalną. Wiem ze wiele osob powie uciekaj. Jest ktoś kogo bardzo kocham dzis noe jestesmy razem . Ona leczy sie od kilku lat na depresje ale maly szczegół jest ze to nie wyglada jak depresja co wiecej czasem boerze leki czasem nie sam już sie pogubilem co i kiedy. Ale teraz patrząc z boku dochociera do mnie że to niedojrzałość emocjonalna . Zakochalem sie triche w jej dziecinnym podejsciu a teraz mam wrazenie że to ono wlasnie jest problemem calej wytuacji . I chcialem zapytac czy można depresje pomylić z noedojrzaloscią zwlaszcza jesli nie jest sie szczerym z swoim lekarzem. Dodam ze nie chodzi na terapie tylko po leki do psychiatry . Pozdrawia. Yomek
- Aksyloksa
- Zarejestrowany Użytkownik
Może po prostu być niedojrzała emocjonalnie, to nie musi być połączone. Nie wiem nawet czy to jest w ogóle istotne i czy przypadkiem nie boisz się po prostu przyznać że ona i może mieć medyczny problem(depresje) i też być niedojrzała.
Fighting for better life
-
- Nowy Użytkownik
Nie nie boje sie niczego tylko że bierze tabsy a mam.odczucie ze nak nie brala dluzszy vzas byla innym człowiekiem . Potem pijawil.sie mały probkem i znkw zaczela . W dodatku sama sobie dozowala tzn raz jedna raz dwie. Mi chodzi o to czy jak nie jest szczsra z lekarzem to czy on moze pimylic niedojrzalosc z depresją
-
- Nowy Użytkownik
Nie nie boje sie niczego tylko że bierze tabsy a mam.odczucie ze nak nie brala dluzszy vzas byla innym człowiekiem . Potem pijawil.sie mały probkem i znkw zaczela . W dodatku sama sobie dozowala tzn raz jedna raz dwie. Mi chodzi o to czy jak nie jest szczsra z lekarzem to czy on moze pimylic niedojrzalosc z depresją
-
- Nowy Użytkownik
Od dawna mi.jej.depresja nie pasuje . Tak naprawde zadnych oznak za to duzo gaktow znaczacych o niedojrzalosci. Trkche mnie ciekawi czy antydepresanty ssri mogą rowniez poglebiac problem . Na lewno ma problem z emocjami . Wubuchowa nic nie lrzemysli wszystko twraz juz natychmiats , kazdy ma wspierac bo jej ciezko . Chyba daze do tego czy te ssri nie pogarszaja tylko tego jak funkcjonuje.
- Aksyloksa
- Zarejestrowany Użytkownik
Osoba która jest wybuchowa, mająca skłonność do manipulacji, i problemy z emocjami ma predyspozycje do depresji, bo te wszystkie cechy też są źródłem cierpienia, to co opisujesz sugeruje zaburzoną osobowość albo depresje dwubiegunową, albo adhd połączone z traumami(tak naprawdę to może być wiele rzeczy). Wiem że to może być łatwiej demonizować, ale po tym co mówisz, ona naprawdę potrzebuje pomocy, I niestety taką realną pomoc przy czymś takim oferuje jedynie terapia
Fighting for better life