Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja już wariuje?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam. Mam 17 lat i jestem dziewczyną. Otóż moje problemy zaczęły się jak miałam 12 lat. Mianowicie serce mnie kuło, wiec poszłam z mamą do lekarza i okazało się, że mam nerwice. Przepisała mi melisse. No niby przechodziło, ale nie przeszło, bo potem zaczęłam się bać , że jak np. sie udrape to mi pręga pójdzie i że umre (kiedyś tak miałam - kot mnie podrapał i musiałam brać serie zastrzyków, bo bym mogła umrzeć). No i podchodziłam do mamy, a mama mnie uspokajała , że nic mi nie jest. Ale to było dawno miałam wtedy z 13lat. Teraz mam takie lęki, że to jest po prostu masakra. Pierwszy lęk to mam przed zwariowaniem, że w końcu od tego przejmowania sie wykończę albo zwariuję, bo przejmuje sie już tak chyba z 2 tyg chociaż nie chce, tzn mam myśli , których nie chce mieć.. jest to strasznie meczące. Ale doszedl mi wczoraj jeszcze jeden lęk. A mianowicie, że jak sie odwróce czy coś to zobacze straszną twarz i dostanę zawału.Wiem że to jest głupie, ale mi to utrudnia codzienne funkcjonowanie.. Bardzo się boję czy to nie schizofrenia. Chociaż nikt u nas w rodzinie nie miał schizofrenii. Tyle czytałam o tych objawach i wgl, że strasznie się nakreciłam. Kiedyś takiego problemu nie miałam, ale odkąd weszłam sama do szkoły, zaczęły się problemy i nie chciałam chodzić opuszczałam, no ale potem chodziłam no i w nocy też nie mogłam usnąć i nie moglam ogolnie zapomnąć o szkole gdzie kolwiek byłam to na zakupach to w domu itp. No a teraz problem zaś powrócił ttyle , że z podwójną siłą. Boje sie bardzo ze moge miec psychiczna chorobe
Wiem, żę to wszystko jest smieszne, ale mnie to meczy jeszczen ie dawno wszystko było fajnie, a potem zaczęło się czytanie chorób na internecie raki mózgu no i wiecie.. jestem cała w stresie o tą chorobe psychiczną ;/ A no i zapomniałam dodać, że mam takie objawy jak: drżenie rąk i nóg, rano jak się obudze to wszyzstko mnie boli, zawroty głowy, przyśpieszone bicie serca, bóle głowy.

-
Czytałam już dużo razy wątki na tej stronie o schizofrenii. Ale dziękuje kamień spadł mi z serca czy jak to się mówi, bo już myslałam , że wariuje.
- munka
Nie czytaj o schizofrenii, bo nerwica będzie 'wykorzystywała' te informacje przeciwko Tobie...im wiecej wiesz na temat jakiejs choroby..tym wiecej informacji nerwica przetwarza i symuluje pozniej objawy chroby, zaburzenia, zboczenia,generalnie symuluje to czego sie boisz. wiec jak sie naczytasz jak schizofrenik sie zachowuje, mysli..itd..to nagle bum nerwica Ci podsunie durna mysl, ktora miałaby stanowic dowod Twojej chorby. Skup sie raczej na tym czym jest nerwica, mechanizm błędnego koła, akcpetacja, ignorowanie
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Zamiast czytac o schizofrenii, swoja droga tu na tej stronie nie ma zawiele informacji o niej 
poczytaj o nerwicy
topic4728.html
Na poczatek
reakcja-walcz-badz-uciekaj-czyli-nerwic ... t3411.html
mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
gdy-wlasne-mysli-nam-nie-sluza-t6333.html
Oraz nagrania sobie odsluchaj
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
sezon-ii.html
I wtedy powinnas zalapac schematy.

poczytaj o nerwicy
topic4728.html
Na poczatek
reakcja-walcz-badz-uciekaj-czyli-nerwic ... t3411.html
mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
gdy-wlasne-mysli-nam-nie-sluza-t6333.html
Oraz nagrania sobie odsluchaj
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
sezon-ii.html
I wtedy powinnas zalapac schematy.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Witam. Mam 17 lat i jestem dziewczyną. Otóż moje problemy zaczęły się jak miałam 12 lat. Mianowicie serce mnie kuło, wiec poszłam z mamą do lekarza i okazało się, że mam nerwice. Przepisała mi melisse. No niby przechodziło, ale nie przeszło, bo potem zaczęłam się bać , że jak np. sie udrape to mi pręga pójdzie i że umre (kiedyś tak miałam - kot mnie podrapał i musiałam brać serie zastrzyków, bo bym mogła umrzeć). No i podchodziłam do mamy, a mama mnie uspokajała , że nic mi nie jest. Ale to było dawno miałam wtedy z 13lat. Teraz mam takie lęki, że to jest po prostu masakra. Pierwszy lęk to mam przed zwariowaniem, że w końcu od tego przejmowania sie wykończę albo zwariuję, bo przejmuje sie już tak chyba z 2 tyg chociaż nie chce, tzn mam myśli , których nie chce mieć.. jest to strasznie meczące. Ale doszedl mi wczoraj jeszcze jeden lęk. A mianowicie, że jak sie odwróce czy coś to zobacze straszną twarz i dostanę zawału. I mam jeszcze lęk taki, że ktoś mnie obserwuje (niby) a wiem , że nikt nie obserwuje. I mam jeszcze 2 lęki: że ie będe umiała utrzymać powagi jak gdzieś będe szła (chociaż to jest dziwne, bo jakoś utrzymuje nawet jak o tym myśle wiec.. bez sensu te myślenie) i jeszcze jeden lek wyczytałam tutaj na forum ktoś pisał, że jak sie ma chorobe psychiczną to ze pierw sie smieje a potem placze albo na odwrót i ja sie boje ze tak bede miała tez i ktos mnie uzna za tą co ma nie równo pod sufitem :/ Wiem że to jest głupie, ale mi to utrudnia codzienne funkcjonowanie.. Bardzo się boję czy to nie schizofrenia. Chociaż nikt u nas w rodzinie nie miał schizofrenii. Tyle czytałam o tych objawach i wgl, że strasznie się nakreciłam. Kiedyś takiego problemu nie miałam, ale odkąd weszłam sama do szkoły, zaczęły się problemy i nie chciałam chodzić opuszczałam, no ale potem chodziłam no i w nocy też nie mogłam usnąć i nie moglam ogolnie zapomnąć o szkole gdzie kolwiek byłam to na zakupach to w domu itp. No a teraz problem zaś powrócił ttyle , że z podwójną siłą. Boje sie bardzo ze moge miec psychiczna chorobe
Wiem, żę to wszystko jest smieszne, ale mnie to meczy jeszczen ie dawno wszystko było fajnie, a potem zaczęło się czytanie chorób na internecie raki mózgu no i wiecie.. jestem cała w stresie o tą chorobe psychiczną ;/ Nie mogę się na niczym skupić, bo cały czas myśle o tym chociaż nie chce, ale w nocy jakoś usypiam o dziwo. Psychologa mam dopiero za miesiąc, więc musze tyle sie jeszcze meczyć, albo wziąść się w garść i tak nie myśleć, chociaż to nie jest proste.. A no i zapomniałam dodać, że mam takie objawy jak: drżenie rąk i nóg, rano jak się obudze to wszyzstko mnie boli, zawroty głowy, przyśpieszone bicie serca, bóle głowy, wahania nastroju, mrowienie dolnych i górnych kończyn, uczucie bycia pijanym, nie mam poczucia bezpieczeństwa.
P.S Przepraszam, że 2 razy napisałam ten post, ale w tym 1 nie napisałam dokładniejszych moich lęków.

P.S Przepraszam, że 2 razy napisałam ten post, ale w tym 1 nie napisałam dokładniejszych moich lęków.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
ja tez odkąd pamiętam mam nerwice i kiedyś się czułem tak jak Ty teraz
a do tej twarzy mam do teraz szczególnie w nocy jak ide do wc albo jak jestem w piwnicy xD hehehhe oczywiście zawsze sie z tego śmieje i odwracam głowe albo gaszę światło, i jakoś jeszcze tej twarzy strasznej nie widziałem. Najwazniejsze jest to zeby zrozumieć, ze my nie mamy objaw np choroby psychicznej tylko je jej boimy, a dlaczego? Bo nerwica wie czego Ty sie boisz i Cie męczy. Ja to tak odbieram i bardzo mi pomaga. Bo np. ja nie mam objawów schizofrenii tylko sie boje ze niby mogę ją mieć. Czyli nerwica wybrała takie natrety zeby mnie przestarszyć albym odczuwał lęk.
Proponuje na początek posłuchać tego
https://www.youtube.com/watch?v=j9KmSVwcb0M ( Etap 1: Istota lęku )
https://www.youtube.com/watch?v=S7Iq29_K20c ( Etap 2: Objawy nerwicy )
https://www.youtube.com/watch?v=ZDP3kldzhz8 ( Etap 3: Natrętne myśli )

Proponuje na początek posłuchać tego
https://www.youtube.com/watch?v=j9KmSVwcb0M ( Etap 1: Istota lęku )
https://www.youtube.com/watch?v=S7Iq29_K20c ( Etap 2: Objawy nerwicy )
https://www.youtube.com/watch?v=ZDP3kldzhz8 ( Etap 3: Natrętne myśli )
-
No jak idziesz do wc przy zgaszonym świetle to masakra jest xd Tez zauwazylam wlasnie ze jak o tym nie mysle, nie zwracam uwagi na lęk (nie boje sie) to nie czuje tego obserwowania itd. I ja też nie mam objawów schizofrenii tylko tak samo jak ty boje się, wgl boje się tej nazwy. Dzięki za odppowiedź
-
Wow jak to zrobiles ?
-
no właśnie zrozumiałem to, ze ja np. nie chce komuś coś złego zrobić tylko się boję ze coś niby zrobie. Czyli ja taki nie jestem, tylko sie tego boje. A dlaczego? Bo nerwica wie ze taki nie jestem i wie, ze sie tego mogę przestarszyć. Te wszystkie myśli to są po prostu natręty i ja nie mam sie czego bać. Boje sie tej twarzy, to sie odwracam i nic nie widze. Boje sie, ze komuś coś zrobie ale nic nikomu nie zrobiłem i tak dalej i tak dlaej. To nie ja tylko nerwica.
-
Sproboje sb to tak tlumacxyc tez 

- Grześ
Witaj Sukienka
Fajnie że trafiłaś na nasze forum! Z tego co piszesz, to faktycznie coś Cię nerwiczka dopadła, ale spokojnie , od tego się nie umiera
Ze wszystkiego się wychodzi! Rozpocznij lekturę od mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
A potem spokojnie wertuj kolejne wpisy naszych adminów którzy sami przeszli nerwice na własnej skórze : spis-tresci-autorami-t4728.html
W razie pytań wal śmiało
Pozdrawiam ciepło!

A potem spokojnie wertuj kolejne wpisy naszych adminów którzy sami przeszli nerwice na własnej skórze : spis-tresci-autorami-t4728.html
W razie pytań wal śmiało

Pozdrawiam ciepło!
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
-
Mam takie jedno pytanko jaka jest roznica
pomiedzy psycjologiem a psychiatra?
Bo ktos mi mowol ze bede musiala leki brac
A psychiatra jest niby od czubkow wiec juz
Sama nie rozumiem i znowu w stresie jestem
Boje sie ze psycholog mnie przekieruje do
Psychiatry
pomiedzy psycjologiem a psychiatra?
Bo ktos mi mowol ze bede musiala leki brac
A psychiatra jest niby od czubkow wiec juz