Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy słuchanie muzyki godzinami na słuchawkach może wywołać derealizacje?
- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Rozwiń temat. Nie miałem wcale DD i nagle dostałeś? Od słuchania muzyki godzinami Twoja nerwa się rozwinęła czy jak? 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Można tak samo jak od wieszania się na smartfonie czy przesiadywania godzinami na komputerze. Wszystko co udcina bodźce zewnętrzne może na chwilę odrealnic. Chyba każdy z nas zna uczucie grania godzinami na pc czy konsoli a później człowiek jak się odwiesi chodzi taki przytrzymany. To standard. Tylko osoba bez skłonności nie zastanawia się odrazy nad tym co się jej w głowie podzialo
Per aspara ad astra
-
Słuchałem godzinami muzyki wszędzie w szkole, domu itd. i włączyła się dd.Ale nie zauważyłem jej odrazu.Poprostu to było.Z czasem zaczęło to przeskadzać.Bo nachodziły dziwne myśli.
I własnie chciałbym sie dowiedzieć czy to wogóle możliwe, że od słuchania non stop może sie włączyć dd.
I własnie chciałbym sie dowiedzieć czy to wogóle możliwe, że od słuchania non stop może sie włączyć dd.
-
Czyli muszę to ograniczyć bo za długo tak robie.p.karnia1 pisze: ↑14 sierpnia 2017, o 19:04Można tak samo jak od wieszania się na smartfonie czy przesiadywania godzinami na komputerze. Wszystko co udcina bodźce zewnętrzne może na chwilę odrealnic. Chyba każdy z nas zna uczucie grania godzinami na pc czy konsoli a później człowiek jak się odwiesi chodzi taki przytrzymany. To standard. Tylko osoba bez skłonności nie zastanawia się odrazy nad tym co się jej w głowie podzialo
-
Skoro cie to odlacza od rzeczywistości to spróbuj odpocząć tydzień, zobaczysz. U Mnie tak działa telefon, siedzę czytam godzinami to chodzę jak zombi a jak zdazy mi się go nie zabrać do pracy to chodzę taki rześki
czytałem gdzieś o tym , rzeczy które powodują nasze odcięcie się od bodźców z zewnątrz powoduje odrealnienia .Nawet jest to nazwane w psychologi tylko nie mogę znaleźć tego artykułu bo bym ci podeslal

Per aspara ad astra
-
ale pewnie byłeś ciągle w swoich myślach jakiś
muzyka była smutna nie wiem heh.
Ja nerwy nie miałem, ale ruminowałem ruminowałem, lęków tez
wkurwienie raczej i się umysł odłaczył.
Cokolwiek uważasz, że spowodowałao DD to odpocznij od tego.

Ja nerwy nie miałem, ale ruminowałem ruminowałem, lęków tez

Cokolwiek uważasz, że spowodowałao DD to odpocznij od tego.