Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy to tylko złudzenie optyczne?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
magda10
Zarejestrowany Użytkownik

15 lutego 2021, o 13:27

Dziś oglądałam program informacyjny i przez chwilę wydawało mi się że na pasku jest napisane coś innego niż naprawdę.....Czy to tylko błędne przeczytanie, złudzenie optyczne...? Boję się że już halucynacja....
Awatar użytkownika
Kodi

16 lutego 2021, o 00:03

Cześć Magda.

Ja od wielu lat zmagam się z nerwicą natręctw i według mnie nie jest to coś niezwykłego.
W czasie trwania zaburzeń lękowych układ nerwowy jest przeciążony.
Wtedy zmysły człowieka mogą dawać pewne objawy takie jak np. przewidzenia, przesłyszenia.
Mogło być też tak, że w twojej wyobraźni pojawiła się myśl, obraz myślowy na ułamek sekundy, gdzie była jakaś wiadomość na tym pasku,
a potem skupiłaś się z powrotem na programie w tv, a tam wiadomość na pasku była inna niż ta w obrazie myślowym (chyba dobrze to wytłumaczyłem :P).
Nie przejmuj się takimi drobiazgami :) .
:dres:
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

16 lutego 2021, o 00:06

magda10 pisze:
15 lutego 2021, o 13:27
Dziś oglądałam program informacyjny i przez chwilę wydawało mi się że na pasku jest napisane coś innego niż naprawdę.....Czy to tylko błędne przeczytanie, złudzenie optyczne...? Boję się że już halucynacja....
A ja dziś rano na złamanie karku leciałam prosto z ciepłego łózka otworzyć drzwi kurierowi DHL ( jak myślałam ) a tam tylko deszcz bo dzwonek był jedynie w mojej głowie.
Wyluzuj takie rzeczy się zdarzają ;luzz
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
malutki

16 lutego 2021, o 07:12

Ja jak byłem już zmęczony nerwicą, to przykładowo podczas jazdy autem potrafiłem troszkę zwalniać, albo wpatrywać się, czy ktoś nie idzie drogą, a jak podjechałem bliżej, to okazywało się, że to tylko krzak. Po prostu wyluzuj, przeciążony umysł potrafi wymyślać sobie nowe rzeczy, więc nie jest, to nic dziwnego. Większość chyba osób z przeciążonym układem i zmęczeniem, mają jakieś takie zwidy. Nie wkręcaj się w to, od razu tłumacz sobie, że to kolejna zagrywka nerwicowa. :)
ODPOWIEDZ