Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy ja mam zespół zastępczy muschausana ?!

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
feellonely
Zarejestrowany Użytkownik

4 marca 2017, o 11:53

Sorry za błąd w tytule ale nie mam opcji kopiuj wklej w tel. Słyszałam kiedyś o zespole zastępczym muschaseuna w ktorym kobiety najczęściej uwielbiają gdy im ktoś współczuję. Ogólnie mam ciężką sytuację w rodzinie,zawsze miałam.ojciec alkoholik,matka oschla, wiecznie coś jej nie pasowało,wieczne porównania,zero pochwał, teraz sytuacja jeszcze bardziej się pogorszyła bo mama kochanka,ojciec nic nie wie, ale gada o niej non stop,ja mu powoli chcę powiedzieć że mama ma kogoś,on mówi że jeśli to prawda,to pojedzie i ja zamorduje.przerazilam sie,dzisiaj sobie myślałam jak to będzie na moim slubie ,i zaczęłam myśleć że pewnie na moim slubie będzie jakaś akcja,że tata będzie chcial zabić mamę i że wyląduje w psychiatryku i każdy będzie mi wspolczul, miałam tak jakby satysfakcję z tego.ocknelam sie,że to przecież chodzi o moich rodziców ! I jak ja tak mogę myśleć! Zawsze się balam że ojciec sobie coś zrobi,powiesi się czy coś,bo często się odgrazal że coś zrobi i czasami sobie wyobrażałam że czasami lepiej by było jakby coś zrobić,byłby spokój ,bo mnie dręczy żebym mu dawała kasę na picie i mam go dosyć. Ale później mam wyrzuty sumienia że tak myślę.jestem straszna,dziwne jest to że chce żeby każdy mi wspolczul i mam z tego satysfakcję.. a może to są natrętne myśli ? Boże jestem straszna....
Awatar użytkownika
Karo30
Odważny i aktywny forumowicz

4 marca 2017, o 13:26

a czemu co chwila wyszukujesz sobie jakieś problemy lub schorzenia? Masz nerwice, uwierz w to w końcu i zacznij działać
Myśl jest iluzją
"Co za różnica? Natręt to natręt. Rozpoznać łatwo. Myśl z nikąd o absurdalnej treści wracająca jak czkawka." Ciasteczko
ODPOWIEDZ