Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy to możliwe
-
- Zarejestrowany Użytkownik
i jeszcze jedno skoro piszesz na tym forum to nie jest z Tobą aż tak źle jak myślisz:) normalnie piszesz i się wypowiadasz
piszesz ze na niczym nie możesz się skupić i nie wiesz czy będziesz w stanie coś powiedzieć u psychiatry, w tym samym momencie pisząc kolejny post na forum:) widzisz jakie to dziwne ?;p

- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Masz rację, co do wszystkiego, ale nie do tego, że nie wiadomo co to dd w nauce, doskonale wiadomo i temat ten jest już od dawna oczywisty. W zasadzie na tym forum już się o tym pisało w 2012 roku więc to już od lat wiadomo.Zeik1991 pisze: ↑10 sierpnia 2020, o 11:13Daj sobie czas, może wczesniej miałaś lekka derealizacje, a teraz jest normalna. Ten stan minie tylko zacznij coś robić ze Swoim życiem. Od tego zacznij. Wpisz sobie w Google: jak wyjsc z derealiazji psycholog zaburzeni. Bardzo fajny temat na tym forum gdzie wypowiada się psycholog który sam to mial i radzi jak z tego wyjsc. Poczytaj sobie jak wyjsc z depresji bo widzę, że to jest podstawą Twojej DD. Depresja idzie w parze z DD. Nie masz schizofreni, my wszyscy mamy stany takie jak Ty. Byłem u 4 najlepszych psychiatrów z Łodzi i każdy mi mówił że to nie schizofrenia, a dwóch pracuje na oddziałach psychiatrycznych jako kierownicy. Mówili że depresja bardzo często idzie w parze z derealizacją dlatego przepisują antydepresanty. Jest to znany stan w psychiatrii, który zostaje coraz częściej poruszany przez psychiatrów i badany. Jest wiele prac naukowych na ten temat moge Ci podesłać fajną pozycję. Lekarze nie do końca znają dokładną przyczynę tego stanu, ale w Niemczech wzięli sie za to bardzo poważnie. Widzą jak ludzie cierpią, a każdy działa po omacku w leczeniu tego zaburzenia. Glowa do góry gwarantuje Ci ze dasz rade. Ten " tryb awaryjny" w mózgu działa tak ze zniesiesz go choć wydaje Ci się bardzo meczacy i suma sumarum wyjdzie Ci na dobre zobaczysz
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Właśnie nie mogę się z Tobą zgodzić, lekarze nie mają dokładnych wytycznych co do leczenia DD. Jedni leczą antydepresantami inni lekami przeciwpsychotycznymi ponieważ nie jest dokładnie zidentyfikowana zmiana ktora zachodzi w mózgu podczas DD. O to mi chodziło. Jak wrócę z wakacji i będę na kompie podeśle Ci naukowe badania na temat DD. I zdania są podzielone ale jakby mechanizmy odbioru DD oraz przyczyny włączenia DD w głowie są ogólnie znane.
-
Czyli psychiatra może mi przepisać leki przeciwpsychotyczne, nawet jeśli nie mam żadnej psychozy? Czy to nie pogorszy jeszcze bardziej mojego stanu choć już na prawdę jest kiepski?Zeik1991 pisze: ↑10 sierpnia 2020, o 11:52Właśnie nie mogę się z Tobą zgodzić, lekarze nie mają dokładnych wytycznych co do leczenia DD. Jedni leczą antydepresantami inni lekami przeciwpsychotycznymi ponieważ nie jest dokładnie zidentyfikowana zmiana ktora zachodzi w mózgu podczas DD. O to mi chodziło. Jak wrócę z wakacji i będę na kompie podeśle Ci naukowe badania na temat DD. I zdania są podzielone ale jakby mechanizmy odbioru DD oraz przyczyny włączenia DD w głowie są ogólnie znane.
- ddd
Ja z DD wyszedłem i tak szczerze mnie średnio interesuje ogólnie leczenie DD lekami, dlatego za badania na ich temat dziękuję, gdyż to nie jest choroba aby na to stawiać. Ja mówię o kwestiach emocjonalnych i terapii, a to jest dokładnie znane i określone, poczytaj. Tak naprawdę na zaburzenia lękowe sądzisz, że są dokładne wytyczne co do leczenia lekami?Zeik1991 pisze: ↑10 sierpnia 2020, o 11:52Właśnie nie mogę się z Tobą zgodzić, lekarze nie mają dokładnych wytycznych co do leczenia DD. Jedni leczą antydepresantami inni lekami przeciwpsychotycznymi ponieważ nie jest dokładnie zidentyfikowana zmiana ktora zachodzi w mózgu podczas DD. O to mi chodziło. Jak wrócę z wakacji i będę na kompie podeśle Ci naukowe badania na temat DD. I zdania są podzielone ale jakby mechanizmy odbioru DD oraz przyczyny włączenia DD w głowie są ogólnie znane.

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
- ddd
Leki przeciwpsychotyczne w niskich dawkach wpływają na napięcia, dlatego mając zaburzenie można je również dostać.Beznadzieji pisze: ↑10 sierpnia 2020, o 11:56Czyli psychiatra może mi przepisać leki przeciwpsychotyczne, nawet jeśli nie mam żadnej psychozy? Czy to nie pogorszy jeszcze bardziej mojego stanu choć już na prawdę jest kiepski?Zeik1991 pisze: ↑10 sierpnia 2020, o 11:52Właśnie nie mogę się z Tobą zgodzić, lekarze nie mają dokładnych wytycznych co do leczenia DD. Jedni leczą antydepresantami inni lekami przeciwpsychotycznymi ponieważ nie jest dokładnie zidentyfikowana zmiana ktora zachodzi w mózgu podczas DD. O to mi chodziło. Jak wrócę z wakacji i będę na kompie podeśle Ci naukowe badania na temat DD. I zdania są podzielone ale jakby mechanizmy odbioru DD oraz przyczyny włączenia DD w głowie są ogólnie znane.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
Tak psychiatria to ciezki temat :d ważne ze z DD można wyjsc, wiemy jak to robić i co robić w sumie nic innego nie jest ważne:) ogolnie DD miało dużo ludzi a epizody,prześwity derealizacji bardzo dużo. Myślę że to typowo zaburzenie cywilizacyjne. Jak mialem dd to mialem nawet mysli zeby zamieszkać w lesie :d w mieście ogolnie DD zawsze jest nasilona.
-
Leki to zawsze loteria, nie wiadomo jak na nas zadziałają. Mi antydepresanty nasilały DD, nigdy nie wytrzymałem tego przejściowego stanu 2 tygodni
W DD raczej nie ma drogi na skróty. Zlapalas to bo coś niedobrego działo się w Twoim życiu i mozg wlaczyl tryb awaryjny. Jak Ty się zmienisz wssystko znowu wróci do normalności. Siedząc w domu na pewno nie dajesz znaku dla mozgu , że już jest ok.

-
Hej, bardzo proszę o odpowiedź bo jestem już na skraju wytrzymałości
Czy bardzo silne DD spowodowane nerwicą może przerodzić się w schizofrenie prostą? To DD trwające około 4 miesiące tak mnie dobiło że leżę od tygodnia w łóżku jak roślinka, nie czuję nic tylko pustkę i nie widzę już wyjścia z tego a zawsze zależało mi na życiu, bałam się bardzo śmierci 
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie. Zaburzenie psychicznie nie ewoluuje w chorobę psychiczną. Nie jest to możliwe.
/przerwa od forum
- ddd
Żadna odpowiedź cię nie przekona, bo mam podejrzenia, że nadal czytasz o tych tematachBeznadzieji pisze: ↑12 sierpnia 2020, o 15:54Hej, bardzo proszę o odpowiedź bo jestem już na skraju wytrzymałościCzy bardzo silne DD spowodowane nerwicą może przerodzić się w schizofrenie prostą? To DD trwające około 4 miesiące tak mnie dobiło że leżę od tygodnia w łóżku jak roślinka, nie czuję nic tylko pustkę i nie widzę już wyjścia z tego a zawsze zależało mi na życiu, bałam się bardzo śmierci
![]()

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
Przestałam już czytać o tym, ale wątpliwości nadal są. Bo nie mogę tego zrozumieć jak można tak okropnie się czuć. Już nawet nie mam siły na walkę, choć z jednej strony bardzo marzę o tym aby było lepiej, ale mam taką pustkę w głowie. Nie potrafię rozmawiać z moją mamą bo nie wiem nawet co odpowiadać. To jest takie straszne uczucieddd pisze: ↑12 sierpnia 2020, o 21:45Żadna odpowiedź cię nie przekona, bo mam podejrzenia, że nadal czytasz o tych tematachBeznadzieji pisze: ↑12 sierpnia 2020, o 15:54Hej, bardzo proszę o odpowiedź bo jestem już na skraju wytrzymałościCzy bardzo silne DD spowodowane nerwicą może przerodzić się w schizofrenie prostą? To DD trwające około 4 miesiące tak mnie dobiło że leżę od tygodnia w łóżku jak roślinka, nie czuję nic tylko pustkę i nie widzę już wyjścia z tego a zawsze zależało mi na życiu, bałam się bardzo śmierci
![]()
powyżej Victor ci też odpowiedział a nie wiem czy znam kogokolwiek lepszego do diagnozy i to z 200 różnych powodów, dlatego zapewnienia niewiele ci dadzą dopóki nie przestaniesz o tym czytać.