Powiedz co daje Ci ciągłe szukanie tych zapewnień i szukanie odpowiedzi? Masz multum informacji na forum, że nikt za Ciebie nie odpowie na pytania które sobie zadajesz, bo co z tego że nawet osoba która byłaby w podobnej sytuacji jak Ty i napisałby jak postąpiła i co ją cieszy albo co nie. Ty możesz postąpić zupełnie inaczej, bo Ty to Ty, a Ona to Ona i rób to co Ty uważasz za słuszne a nie to co inni Ci mówią.kruszyna7733 pisze: ↑16 sierpnia 2019, o 18:51Mam jeszcze pytanie do kobiet które borykają się z tym problemem i mają dzieci , czy świadomie zdecydowalyscie się na dziecko? Czy dziecko was cieszy ?
Jeżeli chcesz mieć dziecko, to je miej, jest to ogormna odpowiedzialność i jest ciężko na początku, co Sam wiem po sobie, bo mam w domu 3 tygodniową córkę i to naprawde nie jest bajka, jednak że Ja to wiem logicznie i nie oczekiwałem cudów i nie wiadomo czego będzie, i tego że jak zobaczę Ją to o już od razu miłość 1000%, będzie wylewać mi się uszami, znam siebie i wiem że to będzie z czasem, ale nie robie sobie żadnej presji z tym związanej, bo wiem że gdybym nadał ogromną wartość, to natrętne myśli pewnie chciałby się pojawić, tylko z drugiej strony już wiem jak działają myśli i co powoduje OCD, to że im większa nadasz wartość i jak jesteś na początku walki z nerwicą, to ta od razu to podłapie i uczepi sie

Tak samo masz przykłąd na Samej sobie, chcesz tka bardzo poczuć się lepiej, tak bardzo położyłasz na to nacisk, że złe samopoczucie ciągle się utrzymuje, tak samo akcja z mężem.
Przestań szukać zapewnień i dopytywać czy ktoś miał tak czy siak, każdy ma tak samo, u każdego nerwica działa według tego samego schematu, tylko treść myśli jest inna i każdy ma "swojego konika".
Wyjście z nerwicy zależy wyłącznie od Nas samych, to że ktoś działa i ma powroty, to dalej zrobił zbyt mało pracy, nie okdrył do końca jakiś wewnętrznych napięć, coś poblokował, ciężko mu pozowlić sobie na słabość, dalej nadaje czemuś ogromną wartość i szarpie się. Jak ma gorszy okres, to zamiast traktować to po prostu jako zwykły zły okres i tak samo sobie pozowlić, to już pojawiać może się podświadomię lęk że znów wraca, etc. dlatego tak wazna jest praca nad sobą i poszerzanie własnej świadomości.