Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy hipnoza regresyjna działa i co można osiągnąć?

Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
ODPOWIEDZ
Fruzka
Nowy Użytkownik

15 stycznia 2025, o 12:43

Cześć wszystkim, od jakiegoś czasu interesuję się tematem hipnozy regresyjnej. Zastanawiam się, czy to naprawdę działa, czy to bardziej efekt placebo. Czy ktoś z Was korzystał z hipnozy regresyjnej i mógłby podzielić się doświadczeniem? Czy rzeczywiście można "zajrzeć" do swoich poprzednich wcieleń albo zrozumieć jakieś trudności z przeszłości?
jamir
Zarejestrowany Użytkownik

15 stycznia 2025, o 13:59

Cześć! Hipnoza regresyjna rzeczywiście działa, ale pod warunkiem, że przeprowadza ją doświadczony hipnoterapeuta. Polega na wprowadzeniu w stan głębokiego relaksu i skupienia, co pozwala dotrzeć do wspomnień, które często nie są dostępne w normalnym stanie świadomości. Niektórzy twierdzą, że dzięki temu odkrywają informacje o swoich poprzednich wcieleniach, ale to zależy od indywidualnych przekonań.

Ja korzystałem z hipnozy regresyjnej, żeby przepracować trudne emocje z dzieciństwa, i muszę powiedzieć, że to mi pomogło. Jeśli interesuje Cię bardziej duchowy aspekt, to regresja do poprzednich wcieleń jest możliwa, ale wymaga otwartości na tego typu doświadczenia. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej lub spróbować, to sprawdź tę stronę: https://regresja.net/regresja/. Mają tam sporo informacji o tym, jak wygląda proces i jakie efekty można osiągnąć.
ODPOWIEDZ