Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy chcę wybaczyć ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

14 listopada 2017, o 09:16

Mam problem.
Od tego wypadku i śmierci dziecka w rodzinie mam mętlik w głowie.
Rodzice chłopca w tym to siostra męża ale przyrodnia są osobami które nas wyrzucili z domu.
Z domu gdzie wsadzilismy mnóstwo pieniędzy i wysiłku żeby doprowadzić go do stanu użytkowania.Jak pisałam już w jakimś temacie oznajmili nam to w Święta Bożego Narodzenia dwa lata temu prawie poprzez podłego smsa.
Od tamtej pory będąc świeżo po ślubie moją nerwica ruszyła z kopyta.
Byłam dosyć w dobrym stanie ,byłam wtedy gotowa na powiększenie rodziny.
Niestety tamtego dnia moje życie znowu dostało mocno w dupe.

Ból i rozpacz nie opuszczały Nas.Szukaliśmy jak zwariowany domu żeby mieć gdzie mieszkać.Jezdzilismy kiedy tylko było możliwe szukając ogłoszeń przy domach.Az znalazł się ten w którym mieszkamy.Bylo i jest bardzo ciężko bo muszę mieć ciągle pracę żeby móc spłacać dom.

Ta siostrą męża wypisywała nam różne chamskie smsy. Śmiała się z męża że wziął sobie mnie za żonę a mógł mieć inną....Że Jestem taka i siaka. I po ludziach gadali o Nas że brudasy pewnie jesteśmy bo łazienki na pewno nie mamy i wiele innych przykrych słów .....

Odeszliśmy stamtąd w ciągu 4 m-cy bo do wiosny dali nam czas zostawiając wszystko co tam zrobiliśmy i nasze po części serca.Mieszkalismy tam 3 lata Wspomnienia że sobą zabraliśmy ale i ŻAL.... :buu:

Teraz po śmierci ich dziecka jakby rodzina się zjednoczyła ale...? Za świeża wyglądało to inaczej.wszyscy razem się trzymali i rozmowy były a teraz znowu widzę że ma jego siostra jakieś coś.
Obserwuje mnie i nie rozmawia że mną tylko z mężem moim.Juz coś mąż przy ich aucie ma robić i z Nim inaczej rozmawiają.

Ja powiedziałam mężowi że nie będę nikomu wchodziła w tyłek.Ze mam przeczucie że niedługo znowu będzie wojna tylko że już nas nikt z własnego domu nie wypowiedzieli jak psa.Tylko że nie chce przechodzić znowu przez różne przykrości bo chce z tej nerwicy cholernej wyjść!!!
Źle się czuję jak jedziemy do teściów i oni tam są.
Ja mocno przeżyłam śmierć Kamilka i chce by było ok ale czuje że będzie coś nie tak i wtedy nie ma bata ale ja drugi raz ręki nie podam bo nam jej nie dali ale zabrali co mieliśmy

Jak sobie to poukładać i radzić sobie jak ciągle nerw mi się uaktywnia.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
rit

14 listopada 2017, o 10:53

Iwona29 pisze:
Mam problem.
Rodzice chłopca w tym to siostra męża ale przyrodnia są osobami które nas wyrzucili z domu.
Z domu gdzie wsadzilismy mnóstwo pieniędzy i wysiłku żeby doprowadzić go do stanu użytkowania.Jak pisałam już w jakimś temacie oznajmili nam to w Święta Bożego Narodzenia dwa lata temu prawie poprzez podłego smsa.

Ból i rozpacz nie opuszczały Nas.Szukaliśmy jak zwariowany domu żeby mieć gdzie mieszkać.Jezdzilismy kiedy tylko było możliwe szukając ogłoszeń przy domach.Az znalazł się ten w którym mieszkamy.Bylo i jest bardzo ciężko bo muszę mieć ciągle pracę żeby móc spłacać dom.

Ta siostrą męża wypisywała nam różne chamskie smsy. Śmiała się z męża że wziął sobie mnie za żonę a mógł mieć inną....Że Jestem taka i siaka. I po ludziach gadali o Nas że brudasy pewnie jesteśmy bo łazienki na pewno nie mamy i wiele innych przykrych słów .....

Odeszliśmy stamtąd w ciągu 4 m-cy bo do wiosny dali nam czas zostawiając wszystko co tam zrobiliśmy i nasze po części serca.Mieszkalismy tam 3 lata Wspomnienia że sobą zabraliśmy ale i ŻAL.... :buu:

Teraz po śmierci ich dziecka jakby rodzina się zjednoczyła ale...? Za świeża wyglądało to inaczej.wszyscy razem się trzymali i rozmowy były a teraz znowu widzę że ma jego siostra jakieś coś.
Obserwuje mnie i nie rozmawia że mną tylko z mężem moim.Juz coś mąż przy ich aucie ma robić i z Nim inaczej rozmawiają.

Ja powiedziałam mężowi że nie będę nikomu wchodziła w tyłek.Ze mam przeczucie że niedługo znowu będzie wojna tylko że już nas nikt z własnego domu nie wypowiedzieli jak psa.Tylko że nie chce przechodzić znowu przez różne przykrości bo chce z tej nerwicy cholernej wyjść!!!
Ja mocno przeżyłam śmierć Kamilka i chce by było ok ale czuje że będzie coś nie tak i wtedy nie ma bata ale ja drugi raz ręki nie podam bo nam jej nie dali ale zabrali co mieliśmy

Wiesz, że jakbyś wybaczyła, to TY poczułabyś się lepiej? Wybaczanie pomaga wybaczającemu, a nie winowajcy :) Pomyśl, to oni Cię skrzywdzili, a to TY cierpisz. Jaki jest sens? Żaden. Nie zmienisz tego co było, jedyne co możesz zmienić to swoje nastawienie. Przebaczanie uwalnia duszę :)
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

14 listopada 2017, o 10:59

Iwona29 pisze:
Mam problem.

A może zaproś bratową na kawę albo winko i pogadajcie, powiedz jej co Ty czujesz, co Cię drażni, że chciałabyś to zmienić, zapytaj o co jej chodzi i może to pomoże, ale najlepiej jak zrobicie to tylko miedzy sobą, bez świadków.
Iwona29

14 listopada 2017, o 11:31

Oboje macie rację.Wiem to tylko ciężko mi w duszy przebaczyc.Mam ogromny żal i nie wiem ale może czas pokaże. Próbuje tylko coś mnie blokuje.
Jestem mocno pamiętliwa.Jakby zakorzeniło się we mnie.Wesele też nie było ok pod względem tego jak nas potraktowali.Ona ś córką przyszła a On w sklepie do 20 był i jak przyszedł w dżinsach to nawet życzeń nie złożył tylko przywitał się z wujami i siadł obok prawie łapiąc się za jedzenie.

Teściowa też pokazywała swoje ja.Nie chciała siedzieć obok moich rodziców,mówiła że jedzenie nie takie.za stołem aby siedziała i wyszli nie wiadomo kiedy.My do podziękowań dla rodziców a ich nie było.
Mąż to myślałam że wyjdzie z siebie. Zaczął pić już ostrzej.Nikt z jego rodziny nam nie pomógł tylko moi rodzice i rodzina.Tesciowa tylko córce w sklepie pomagała a syna miała w dupie.A mnie tym bardziej.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
ODPOWIEDZ