Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy to aby na pewno DD, mam inne objawy niż są wypisanetutaj

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

10 grudnia 2015, o 00:52

Witam, już w miarę zmieniłem podejście do tego DD, choć pewnie większość ludzi będzie wkurwiona że znowu widzą mnie typa który się użala . Ale trzeba mi pomóc z tym czy to na pewno jest DD
Mam np objaw , 1.zwieszonej głowy jakbym ciągle patrzył w jedno miejsce. 2. Ciągła panetracja i analiza myśli, takie szybko nadchodzące rozkminy stale 3. Pytania, po co człowiek myśli, po co on to robi, zachowania, reakcje ludzkie, że to bez sensu . 4. Jak z kimś rozmawiam to czuję się jak w jakimś tunelu rozkmin, tak wchodzę w to i rozkminiam głęboko każdą myśl, inny wymiar przy rozmowie, jakby tylko to miało znaczenie takie wgłębianie dzikie, jakbyśmy byli połączeni jakimś nadajnikiem . 5. Ciągłe zmęczenie, nawet jak się wyśpie, nasilanie się DD w pracy, przycinanie i kosmos. 6. Słyszę swój głos w sobie + jakby ktoś mnie obserwował albo obgadywał, maksymalna inność + piszczenie w uszach ciągle . W ogóle brak sensu życia. Najgorsze jest to że coś tam odpalałem tych waszych nagrań, niby spoko pomaga, ale tam całkiem inne objawy są niż te moje co wypisuje, więc nie wiem czy myśleć o sobie jakoś inaczej czy co. + mam to dd 3 lata. Nie robie z tym nic , więc dajcie rady czy psychiatra czy psycholog, cokolwiek i sory za ten spam, wiem że akceptacja i akceptacja, ale samo to mi nie wystarcza , dzięki za pomoc
xavi_sof

10 grudnia 2015, o 01:14

100% twoich objawów to ciągłe DD.

Miałem bardzo podobne i nadal przewlekłe mam różne. Czasem takie które nikt nie wymienił na głos w nagraniach :) niestety nie sposób ich wszystkich wymienić bo to unlimited lista hehe

Stary... Słuchaj nagrań na upartego. Zaakceptuj to wszystko. Bądź bardziej cierpliwy. Nie oczekuj zmian w milisekundach. Naucz sie takiego dystansu do tego wszystkiego. Nie utozsamiaj sie z każdym objawem. Nie rozmyslaj każdego objawu. Wyobraź sobie ze Twój organizm robi Ci taki reset wewnętrzny, abyś odpoczął. Odciaga Cie tymi objawami od codziennych spraw, zmartwień, stresów. Pozwól mu to robic, nie analizuj! Polub te objawy! Zauwaz w nich coś dobrego :) np. To ze dzięki nim wyrobisz sobie umiejetnossc odcinania sie od sttresu, lekow, przykrych sytuacji, nerwów. Bedzie dobrze, nie umrzesz od tego :)! Gwarantuje Ci to!!

W przypadku baaardzo słabej kondycji udaj sie do psychiatry + dobry psycholog.
Patro1995

10 grudnia 2015, o 01:23

Dzięki , będę się starał, ale ostatnio jedna rzecz mnie trochę tak zniesmaczyła bo paru gości tu pisało że majądd po 20 lat, albo 10 xD i że o tym nie myślą a im nie przechodzi, tego sie najbardziej przestraszyłem wtf :D nie wiem co otym myśleć w sumie
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

10 grudnia 2015, o 01:43

No bo do dd czasami tez jest potrzebna zmiana podejscia , a samo dd bez powodu sie nie bierze, uwież jedna głupia mysl moze spowodowac dd jezeli zle do niej podejdziesz i nadasz jej uwagę . odwracanie uwagi to nie wazystko
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

30 stycznia 2016, o 13:01

Patro1995 pisze:Dzięki , będę się starał, ale ostatnio jedna rzecz mnie trochę tak zniesmaczyła bo paru gości tu pisało że majądd po 20 lat, albo 10 xD i że o tym nie myślą a im nie przechodzi, tego sie najbardziej przestraszyłem wtf :D nie wiem co otym myśleć w sumie
Są takie przypadki, ale uważam osobiście, że wynikają one z nieprawidłowego leczenia. Istnieją tak samo choroby fizyczne, które ludzie mają latami jedynie dlatego, że są nieprawidłowo leczone. To samo tutaj.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ