Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Lucky*
- Zarejestrowany Użytkownik
30 sierpnia 2018, o 10:25
Dawno mnie tu nie było, a to z tego względu że postanowiłem pójść do psychiatry. Stwierdził że mam zaburzenia lękowo depresyjne i przepisał Zotral (sertralina) 50mg. Obecnie stuknie już 2 miesiąc kiedy to biorę i dzisiaj zwiększyłem dawkę do 100mg jak lekarz zalecił. O ile wcześniej nie miałem jakiś większych skutków ubocznych to dzisiaj czuję się mega otepialy, Zaspany, odcięty. To normalne?
Druga sprawa to to, ze mam jakieś dziwne jazdy. Jak poczuje jakiś zapach, dźwięk to mam bardzo dziwne i nieprzyjemne skojarzenia. Nie wiem nawet jak to określić, ale zawsze miałem bujną wyobraźnię.

-
Nerwyzestali
30 sierpnia 2018, o 10:29
Może masz dziwne skojarzenia z tymi zapachami akurat. Może miałeś jakieś ataki nerwicowe przy tych zapachach?
-
Lucky*
30 sierpnia 2018, o 10:33
Nerwyzestali pisze: ↑30 sierpnia 2018, o 10:29
Może masz dziwne skojarzenia z tymi zapachami akurat. Może miałeś jakieś ataki nerwicowe przy tych zapachach?
Właśnie nie

-
Nerwyzestali
30 sierpnia 2018, o 10:43
Nie wiadomo. Może o tym nie wiesz, bo nie zwracałeś uwagi na to a teraz stałeś się bardziej wyczulony.
-
Nelkalenka
30 sierpnia 2018, o 10:52
Lucky* pisze: ↑30 sierpnia 2018, o 10:25
Dawno mnie tu nie było, a to z tego względu że postanowiłem pójść do psychiatry. Stwierdził że mam zaburzenia lękowo depresyjne i przepisał Zotral (sertralina) 50mg. Obecnie stuknie już 2 miesiąc kiedy to biorę i dzisiaj zwiększyłem dawkę do 100mg jak lekarz zalecił. O ile wcześniej nie miałem jakiś większych skutków ubocznych to dzisiaj czuję się mega otepialy, Zaspany, odcięty. To normalne?
Druga sprawa to to, ze mam jakieś dziwne jazdy. Jak poczuje jakiś zapach, dźwięk to mam bardzo dziwne i nieprzyjemne skojarzenia. Nie wiem nawet jak to określić, ale zawsze miałem bujną wyobraźnię.
Moze wkręca Ci sie nowa dawka leku.Ja jak mialam zmieniany lek z jednego na inny to tez mialam nadwrazliwosc na zapach i w ogole dziwnie sie czulam...Potem jednak organizm sie przyzwyczail i mi to minelo