Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Od czego ta senność?nerwica czy hashimoto?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
sylwiasempik
Zarejestrowany Użytkownik

12 lutego 2019, o 19:39

hej ,na nerwice cierpię od dawna , ostatnio wykryto u mnie jeszcz ehahsimoto gdzies tak od roku odczuwam straszną sennośc spadek sił nie mam sił nawet ręki zaciśnąć w pięść, nagle w ciagu dnia scina mnie ,biore na hahsimoto euthyrox 25 i dalej nic to samo ,biore na nerwice anafranil juz długi czas co zrobic skąd ta sennośc jakby otępienie słabośc ma ktoś tak?
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 lutego 2019, o 21:11

Wyniki tarczycowe masz w normie? Bo bierzesz dość małą dawkę, ja np. biorę 100 mg euthyrox. To zmęczenie to może być od depresji, braku witamin, śmieciowego jedzenia, zbyt małej ilości snu, spadku cukru, itp. Przyczyn może być wiele.
you infected my blood
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

17 lutego 2019, o 14:57

sylwiasempik pisze:
12 lutego 2019, o 19:39
hej ,na nerwice cierpię od dawna , ostatnio wykryto u mnie jeszcz ehahsimoto gdzies tak od roku odczuwam straszną sennośc spadek sił nie mam sił nawet ręki zaciśnąć w pięść, nagle w ciagu dnia scina mnie ,biore na hahsimoto euthyrox 25 i dalej nic to samo ,biore na nerwice anafranil juz długi czas co zrobic skąd ta sennośc jakby otępienie słabośc ma ktoś tak?
Lekarz zdiagnozował u mnie hashimoto, usg pokazało stany zapalne tarczycy. Przeszedłem na dietę bezglutenową i odstawiłem śmieciowe jedzenie. Bardzo szybko odzyskałem energię, minęło wiele dolegliwości, dd znacząco zmalało. Po kilkunastu miesiącach mialem ponownie robione usg i stany zapalne zniknęły. Sprawdz sama, zdrowa żywność i brak glutenu na pewno Ci nie zaszkodzą :)
ODPOWIEDZ