Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Cześć

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Mazurek16
Zarejestrowany Użytkownik

19 października 2016, o 17:51

Czesc od jakichs 4 niesiecy mam nerwice ostatnio wszystko bylo w porzadku
Ale teraz bardzi boje sie ze mam depresje gdyz boje sie ze sie zabije , caly czas lexe w lozku oprocz chodzenka do szkoly I na treningi I w weekend do dziewczyby to keze w lozku I czasem jest dobrze jest luz grams GRE a czasem przyjdzie mi mysl hej js tylko lexe mam depresje na bank popelnie samobojstwo Wogole to co robie nie ma sensu po co to ribie I odrazu Lek I smutek
Nie wiem czy to nerwica czy depresja
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

20 października 2016, o 00:04

Mazurek16 pisze:Czesc od jakichs 4 niesiecy mam nerwice ostatnio wszystko bylo w porzadku
Ale teraz bardzi boje sie ze mam depresje gdyz boje sie ze sie zabije , caly czas lexe w lozku oprocz chodzenka do szkoly I na treningi I w weekend do dziewczyby to keze w lozku I czasem jest dobrze jest luz grams GRE a czasem przyjdzie mi mysl hej js tylko lexe mam depresje na bank popelnie samobojstwo Wogole to co robie nie ma sensu po co to ribie I odrazu Lek I smutek
Nie wiem czy to nerwica czy depresja
Nerwica, skocz do dobrego specjalisty, aby ja potwierdzil, prosze i wroc do nas! Pomozemy Ci ! :friend:
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

20 października 2016, o 09:30

Masz zwykłe myśli natrętne dotyczące popełnienienia samobójstwa, ja zmagałem się z nimi kilka miesięcy, przeplatały się one z innymi myślami na temat skrzywdzenia kogoś itd. Na forum w nagraniach DIvoVic masz wszystko wyjaśnione łącznie z Twoim przykładem, dlaczego tak a nie inaczej, więc zamiast w gre zacznij oglądać materiały bo jest tego sporo ale to klucz do wyjścia z nerwicy. Poniżej oglądnij najpierw istote lęku, a później myśli lękowe, następnie kolejne według uznania :)

etap-1-istota-leku-t4245.html
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Mazurek16

20 października 2016, o 15:46

Okej dzieki kretu a Jaki miales sposob na te mysli? I do tego tez wadzi mi to ze jak sobie pomysle o dziewczynie ze bedzie super ze z nia wyjde I tak dalej to odrazu jest mysl ze jej nie kocham I pojawia sie smutek ale ja czuje ze ja kocham chce z nia bardzo byc I to tez mnie boli ze chyba nerwica Jakos sie jej przyczepila
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

20 października 2016, o 17:07

Sposób na te myśli to ignorowanie ich, wyrobienie sobie do nich dystansu, ale żeby to zrobić trzeba poznać mechanizm nerwicowy, podałem Ci dwa linki, przesłuchaj uważnie.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Mazurek16

20 października 2016, o 17:11

Okej dzieki , ja juz tu przelecialem wszystko tak naprawde pierwsze 4 miesiace latwo mi sie ignorowalo wszystkie leki naprawde
Ale teraz jak doszly te przykre mysli
I jak ten syf sie uczepil mojej dziewczyny to zrobilo sie naprawde ciezko
Ale coz zyje sie dalej wazne ze sie staram , w koncu to minie, prawie pol roku z tym przezylem , to I dalejbedzie dobrze. I spelnie wszystkie marxenia dotyczace mojej dziewczyby I mojej kariery pilkarskiej bo wielu ludzi to mialo I wyszlo na prosta :D
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

20 października 2016, o 17:18

Mazurek, z takim podejsciem na pewno dasz sobie rade :)
Mazurek16

20 października 2016, o 17:41

Mam nadzieje ale bede z tym trwal tyle ile bede Musial , ktos mi kiedys napisal ze musze byc cierpliwy bo take odliczanie kiedy bede zdrowy tak naprawde opoznia powrot do zdrowia :D
ODPOWIEDZ