Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Cześć.
-
- Nowy Użytkownik
Witam wszystkich. Od jakiś 20 lat zmagam się z depresją. Przez te lata żyłem w jakby w zaklętym kręgu praca - dom - komputer - kilka godzin płytkiego nie dającego odpoczynku snu i znowu praca. Bardzo szybko zaczęło pojawiać się zmęczenie kontaktami z ludźmi i niechęć do poznawania nowych osób, a także otyłość spowodowana zajadaniem stresu i trudności w kontrolowaniu swojego gniewu. W roku 2020 ciągły stres spowodował ciężkie problemy z sercem. Omal nie umarłem, ale widać jeszcze nie pora. W listopadzie 2023 zdecydowałem się skorzystać z pomocy lekarza. Dostałem Bioxetin ale po trzech miesiącach przestałem go zażywać bo bałem się że się uzależnię. Aktualnie staram się koncentrować na tym co jest tutaj i teraz. I na jakiś zajęciach typu hobby. Wiem że jeżeli zbyt długo będę myślał o moim życiu to depresja wróci. Postanowiłem zarejestrować się na tym forum bo liczę że może poznam jakiś nowych znajomych którzy mają podobne problemy. Ogólnie nie jestem przyzwyczajony do pisania o sobie ale jeżeli ktoś chce o coś zapytać to chętnie odpowiem.