Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Cześć.

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
12Darek90
Zarejestrowany Użytkownik

9 marca 2020, o 14:33

Pisze do Was bo znowu sobie nie radze z lękami. Mam dzisiaj jechac do miasta zalatwic jakas sprawe a bardzo bardzo sie boje. Ze nie dojade, ze cos sie po drodze zdarzy, ze ktos bedzie chcial mnie skrzywdzic. Chcialem bardzo zrezygnować z tej podrozy i tradycyjnie przespac caly dzien tak jak do tej pory radzilem sobie z lękami. Dodatkowo jestem uzalezniony od alkoholu i mam dzisiaj bardzo duzo glodow alkoholowych bo kiedys to przynosilo ulge ale odkad mam świadomość i nie siegam po uzywke to wlasnie w takich mome tach jak dzisiaj jest mi trudno. Bardzo bardzo sie boję ze ktos mnie skrzywdzi, ze spotkam sie z agresją ze strony innych. Mam tak ze zamknalbym sie w domu i pod kołdrę uciekl ale to nie jest wyjscie. Co mi moze pomóc? Jak mam sobie radzic z tymi lękami? Co mam robić?
Awatar użytkownika
lubieplacki13
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 marca 2020, o 14:46

Co może ci pomóc? Wystawienie się na lęk i zaryzykowanie, pokazywanie swojej podświadomości, że realnego zagrożenia nie ma. Dopuścić do siebie te emocje, które tobą targają, ale nie uciekać i nie unikać. Na początku będzie trudno, ale potem coraz łatwiej.
/przerwa od forum
mrunban
Odważny i aktywny forumowicz

9 marca 2020, o 14:53

Dokładnie, inaczej zawsze coś będzie cię straszyło i dawało dziwne uczucia
Awatar użytkownika
violettavillas
Odważny i aktywny forumowicz

9 marca 2020, o 15:12

Miałam tak samo, tylko bez alkoholu. Pomogła terapia, ale najbardziej konfrontacja z lękiem. Bałam się, że zemdleję - wychodziłam z domu. Bałam się, że sobie nie poradzę w pracy, szłam z podniesionym czołem i mimo że dostawałam ataku paniki, to sobie radziłam.

Ty też możesz. Siła jest w Tobie.
"Ja jestem Violetta, wrażliwa kobietta."
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

9 marca 2020, o 18:38

Witaj na forum! ;witajka W moim podpisie masz linki, które mogą Ci pomóc zrozumieć co się z Tobą dzieje ;ok
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
ODPOWIEDZ