Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Cześc / Przyczyny...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Grek1910
Zarejestrowany Użytkownik

14 lipca 2014, o 14:23

Cześć jestem nowy nie wiem gdzie dokładnie napisać ten temat w razie błędu proszę moderatora o przeniesienie.
A chciałem zapytać o to czy przyczyny są ważne aby wyjść z nerwicy. Cały czas chodzi po głowie mi to pytanie. Stosuję się do waszych wskazówek, jestem niezmiernie wdzięczny ale cały czas chodzi mi po głowie czy to wystarczy, czy nie będzie trzeba dotrzeć do źródła lęku z czym już mogę sobie nie poradzić ;(
Divin
Administrator

14 lipca 2014, o 14:44

Otóż szanowny Greku,

Jak najbardziej przyczyny są ważne bo dzięki dojściu do nich jesteś w stanie zmienić swoje nawyki lękowe lub nawyki postrzegania które Ci przeszkadzają w życiu. Jednak pierwszą akcją jest działanie i oswojenie lęku. Przyczyny są ważne w tym by wprowadzić zmiany w swoim zachowaniu/odbiorze emocjonalnym/osobowości. Pomocny może Ci się okazać ten projekt: analiza-wewnetrzengo-ja-czyli-moj-wlasn ... t3168.html

Jednak proponuję Ci się skupić przede wszystkim na zmianie podejścia z lękowego na normalnościowe i nabraniu dystansu. Ogólnemu oswojeniu lęku. Więcej o tym napisałem tutaj: klucz-odburzenia-nastawienie-normalnosciowe-t3695.html

Pozdrawiam :)
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

14 lipca 2014, o 18:25

(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ