Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ciekawostki z życia gwiazd...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
szapiro
Zarejestrowany Użytkownik

28 października 2018, o 12:17

Dzień dobry,

Czytałem jakiś czas temu książkę/wywiad ze sportowcem Mamedem Khalidowem. Postać chyba dobrze znana i rozpoznawana. W wywiadzie Mamed zwierza się także ze swojej nerwicy ( w momencie udzielania wywiadu jeszcze ją odczuwa częściowo).
Tak mi się wydaje, że fakt iż osoba wydawać by się mogło silna psychicznie także może mieć problemy z nerwicą może komuś pomóc, dodać otuchy. Mi tak jakby się trochę lżej zrobiło z tą wiedzą, Może i innym też się zrobi. Pozdrawiam, wywiad polecam do przeczytania.
Klaudia55

28 października 2018, o 12:30

szapiro pisze:
Dzień dobry,

Czytałem jakiś czas temu książkę/wywiad ze sportowcem Mamedem Khalidowem. Postać chyba dobrze znana i rozpoznawana. W wywiadzie Mamed zwierza się także ze swojej nerwicy ( w momencie udzielania wywiadu jeszcze ją odczuwa częściowo).
Tak mi się wydaje, że fakt iż osoba wydawać by się mogło silna psychicznie także może mieć problemy z nerwicą może komuś pomóc, dodać otuchy. Mi tak jakby się trochę lżej zrobiło z tą wiedzą, Może i innym też się zrobi. Pozdrawiam, wywiad polecam do przeczytania.
A gdzie można znaleźć ten wywiad ? Z kiedy jest ? Chętnie obejrzę, przeczytam.. :)
menago49

28 października 2018, o 12:42

Witam wielu znanych ma czy mialo nerwicę czy depresję tylko się o tym mało mówi. Jest to podejrzewam temat wstydliwy
szapiro

28 października 2018, o 13:41

Klaudia55 pisze:
28 października 2018, o 12:30
szapiro pisze:
Dzień dobry,

A gdzie można znaleźć ten wywiad ? Z kiedy jest ? Chętnie obejrzę, przeczytam.. :)
To jest wywiad Mameda z pisarzem Szczepanem Twardochem. Generalnie to temat nerwicy nie jest głównym tematem tej książki. To tylko mały jej fragment.
ODPOWIEDZ