Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
chora tarczyca i podwyższony cukier
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wczoraj byłam u dobrego endokrynologa z moim wynikiem usg tarczycy.Pani dr zwiększyła mi jeszcze normę hormonu żeby tsh było niskie i w pażdzierniku mam zrobić usg.Jeśli guzki się powiększą to radzi zabieg.Jestem załamana ,bardzo boję się operacji, narkozy i wogóle.W dodatku te guzki wiele lat nic się nie zmieniały a nagle zonk i podrastają ,to wygląda podejrzanie.Moje dwie ciotki miały raka tarczycy.Wogóle nie wiem jak teraz żyć z perspektywą operacji i jeszcze może z tym na literę r w szyji.Jak by tego mało było to zrobiłam sobie cukier a tu 101,radziła zrobić krzywą cukrową.Boje się ,że i cukrzyca mi się zaczyna ,mama ma cukrzycę.Może ktoś ma podobne problemy i coś napiszę na podbudowanie 

- rit
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej! Tez mam problemy z tarczycą, niestety hormonu muszę brać coraz więcej bo TSH wzrasta i wzrasta sobie jak chce
guzki tez mam w obrazie usg, muszę je kontrolować co 6 miesięcy. Nie przejmuj się, często takie guzki są całkiem niegroźne, nawet jeśli rosną. Czasami jednak faktycznie, nawet mimo tego, ze nie ma w nich komórek rakowych, to lekarz podejmuje decyzje o wycięciu, bo niepotrzebnie zajmują miejsce
także pomysl o tym pozytywnie, będą wycięte to będzie z głowy
a narkozy się nie bój, policzysz do 10 i juz( obudzisz się po wszystkim. Lepsze to niż znieczulenie miejscowe, przynajmniej się wyśpisz
a cukrzyca, cóż- musisz to sprawdzić. Ale bardzo wiele osób ma cukrzyce i radzą sobie świetnie, to ostatecznie nie jest takie tragiczne jak się myśli
trzymaj się!

„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."