Czesc wszystkim, mam 34 lata i chyba nerwice lekowa badz zaburzenia z tym zwiazane. wydaje mi sie ze napady leku mialem juz kiedys, wiadomo palpitacje serca, odrealnienie, strach przed nie wiadomo czym. zawsze staralem sobie z tym sam radzic do czasu. jakies pol roku temu wrocilem z balkonu nagle klatka wali jak szalona
( niby nie bylo niczego co moglo mnie zdenerwowac) zaraz silny strach ze to pewnie zawal lub cos innego, gonitwa mysli biore cisnieniomierz cisnienie ok 150 na 100. Mysle pewnie nadcisnienie, trzy dni chodzilem jak zdjety z krzyza, pojechalem prywatnie do lekarza wyniki ok lekko podwyzszone cisnienie i puls.Lekarz zapytal o stany depresyjne itd. Oczywiscie powiedzialem, ze chce zyc bo to prawda, kazal zwolnic i przepisal pramolan( bralem go miesiac od pierwszej tabletki czulem sie ok( pewnie glowa zadzialala ze to mi pomoze:) po miesiacu odstawilem leki bo przeciez musze sobie sam poradzic nie bede sie faszerowal lekami... kolejne dwa miesiace bylo ok cisnienie w normie pod 130 na 85, az ktpregos razu mierze 170 zaraz to samo kupa strachu, zawal kto wychowa moje dzidcko itd bylem na pogotowiu wszytsko z sercem ok mowia moze nadcisnienie. Poszedlem do rodzinnego dala leki na nadcisnienie, wtedy ppomyslalem ze problem sie rozwiazal, cisnienie spadlo do 100-60 co oczywiscie wydawalo mi sie za niskie, ale tak sobie to zostawilem ataki odeszly do wczoraj... siedze na kanapioe widze jak klatka mi szybko pracuje, badam puls 150 a cisnienie ok, znowu kolowrotek mysli ogromny strach itd wiecie o czym mowie, uspokoilem sie puls od czoraj w granicach 100-110 dzisiaj bylem u rodzinnego pogadalem z nia szczerze, ze to chyba napady leku, rozplakalem sie. Kazala isc do psychiatry, przepisala triticco poki co. Oczywiscie caly czas czuje sie mega zestresowany sam juz nie wiem co mam robic, cisnienie mierze po 50 razy dzienie dodam ze jestem osoba ktora duzo mysli, obwinia sie, albo wychodxac z domu po 3 razy wraca sprawdza gaz czy zelazko. pojde do psychiatry, ale dostac sie doniego to cos trudnego nawet prywatnie
Przepraszam za bledy, ale pisze na szybko, rozwalony emocjonalnie, sam nie wiem gdzie suzkac pomocy, dodam ze nie pije alkoholu, uprawiam sport itd
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Chora Głowa, doradzcie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej Dawidos , tez mialam podobnie z cisniem . Pare razy na sorze zrobiono mi EKG potem gdzies sie wkrecilam na echo . Pomoglo mi , jak nic nie wyszlo . Problem w tym , ze jak mi gliwa odpuscila z cisnieniem , to wkręcila inne objawy i tak sie kreci przez ostatnie miesiące u mnie . Mi bardzo pomaga czytanue tutaj materialów i proba zrozumienia o co chodzi w tej nerwicy . Sproboj zrozumiec swoj organizm , bez powodow nie daje takich objawow. Tak reaguje na stresa jakiegos, nawet moze nieuswiadomionego. Ja duzo tutaj czytam materialow to mi pomaga skumac co z moim organizmem sie dzieje . Wsumie to Twoje cisnienie to jeszcze tak w granicach normy , ja raz mialam 190 /120 to karetka przyjechala puls tez ze 150 był. Polozylam sie na kafelkach i zamknelam oczy , bo niechcialam widziec jak odplywam
moze zrob badania serca i jest jeszcze takie profilaktyczne na wylew , niewiem jak sie w pl nazywa , w w de.:doppler sonographie . Mi to pomoglo jak zrobilam i nic nie wyszlo , a bylam pewna , ze cos wyjdzie .
Powodzenia
Powodzenia
-
- Nowy Użytkownik
Dodam że wczoraj na noc wzielem ta pierwszą tabletkę Tritico i teraz przed pracą puls70-80, już głową odebrała impuls, ze po tabletce będzie lepiej, mimo że ona nie powinna jeszcze działać. Pani doktor mówiła o około tygodniu. Chore to strasznie:)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Na stronie emocjobranie pl.jest miedzy innymi takie nagranie „powstanie mechanizmow lękowych i ich charakterystyka” niewiem czy juz sluchales, ale naprawde warto sobie to zobaczyc . Mi takie zrozumienie naprawde duzo pomaga . Juz nie czuje sie ( az tak ) jak taka ofiara tego wszystkuego.
Milego dnia
Milego dnia