Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Brat zerwał kontakt ze wszystkimi - JAKIE MACIE POMYSŁY?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zadziorka
Zarejestrowany Użytkownik

27 grudnia 2019, o 20:15

Cześć.
Wiele razy pisałam tu o sobie, o swoich hipochondrycznych myślach, problemach i "chorobach", których nie było.
Dziś mam inny problem.
Mój brat się wyprowadził z dnia na dzień bez słowa.
Napisał tylko mamie sms-a " Wyprowadziłem się. Nie szukajcie mnie. Nie chcę mieć z wami kontaktu, zablokowałem już wasze numery."

Zerwał kontaktu nie tylko ze mną, mamą, tatą, ale również kuzynką, która dzwoniła w wigilię.
Tacie przed całą tą wyprowadzką powiedział : Nie będziesz zadowolony z tego, co zrobię.

W lipcu został zwolniony z pracy, ponieważ zlikwidowali punkt, w jakim pracował.
We wrześniu zamówił wiele książek dot. rozwoju osobistego , typowo psychologicznych.
Mówił, że z chęcią by studiował psychologię ( nigdy nie lubił się uczyć i nie przykładał się do nauki ).
Kilka dni przed wyprowadzką wiem, że był na rezonansie głowy.
W ten sam dzień poszedł do babci, z którą zebrało się na wspomnienia.

Po wyprowadzce przyjechał na chwilę do domu po resztę rzeczy następnie podszedł do mnie, mamy, taty - osobno.
W przypadku mnie powiedział wprost : Masz się zmienić. Nie chcę już słyszeć o Twoich chorobach . (patrzyłam na niego zaskoczona, zabrakło mi słów, nie wiedziałam co powiedzieć). Nagle pokazał smutną minę i powiedział : Nie śmiej się. (nie śmiałam się , patrzyłam cały czas zdziwiona jego powagą, jego smutnymi oczami i tym, w jaki sposób mówi). Powiedział ponownie : Widzę, że się śmiejesz... (zaznaczam - nie śmiałam się).

Dwa tygodnie temu, kiedy ponownie znów spróbowałam go znaleźć - zadzwonił do mnie i powiedział, że skoro go szukam, to jest to nasza ostatnia rozmowa.
Bardzo przeklinał.
Był okropny.

Ogólnie z rodzicami miał kiepski kontakt. Była przemoc w rodzinie. Rodzice źle go traktowali, ja go zawsze broniłam i zawsze wiedział, że może na mnie liczyć.

Nie wiem, gdzie mieszka, na szczęście wiem gdzie pracuje, ale nie wiem nic ... nie wiem nawet z kim ma kontakt..

Jestem ciekawa, jak to widzicie... macie jakieś propozycje - co się z nim dzieje, jakie może mieć problemy ? dlaczego się tak zachował ?
czy macie jakieś pomysły , jaki może być powód takiego zachowania?

My z kuzynką mamy pewne domysły, ale jestem ciekawa jak widzą tą sytuację inne osoby...
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

27 grudnia 2019, o 20:31

Powodów to może być z 10 tysięcy :) ale wygląda na jakieś problemy emocjonalne plus pewnie chęć odcięcia się od tego co może go w tych problemach trzymało. Ty sytuację przedstawiasz ze swojej perspektywy a jaka jest jego prawda, wie on to w swojej głowie. :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
zadziorka

27 grudnia 2019, o 20:38

ok, ale bardziej chodzi mi o to co można skojarzyć z takim zachowaniem....
bo to nie jest zachowanie dorosłego człowieka... zaznaczam, że ma 19 lat.
Awatar użytkownika
Potok

27 grudnia 2019, o 20:40

Niestety ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Można tylko przypuszczać że ma cos komuś za złe, tylko dziwne że skoro mieliście dobry kontakt on go zerwał.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

27 grudnia 2019, o 20:41

Skoro ma 19 lat to nie jest jeszcze całkiem dojrzały tak naprawdę, po prostu miał pewnych pewnie rzeczy dość i postanowił się wyprowadzić. Tak to widzę i trudno wróżyć z fusów skoro nie znamy całości sprawy. Można oczywiście szukać zaraz mrocznych scenariuszy ale nie bardzo jest po co. A do Ciebie się zapewne odezwie jak ochłonie z emocji. :P
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
zadziorka

27 grudnia 2019, o 21:14

Szczerze spodziewałam sie konkretniejszych odpowiedzi ;)
nie liczyłam na analizę ;)
jedynie na podpowiedzi.
na co to wygląda?
może choroba?
może sekta?
może problem psychiczny ?

może jeszcze coś innego?
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

27 grudnia 2019, o 21:25

Cześć . Ciężko jest ocenić to co nim powodowało . Może ta wyprowadzka dojrzewała w nim już dluzszy czas . Jeśli zaopatrzyl się w masę książek psychologicznych to pewnie chciał polepszyć coś w swoim życiu a odcięcie się może ma mu w tym pomóc . Ty znasz lepiej swojego brata wiec pomysl co mogło go skłonić do takich rozwiązań ? Ludzie nie tylko z problemami psychicznymi pragną coś zmienić w swoim życiu . Możemy mieć tylko nadzieję że sam wie co robi i ze to w żaden sposób go nie zgubi a pomoże mu odszukać siebie jeśli tego właśnie pragnie . Sekta ? Ciekawe ale to chyba byłaby juz wcześniej jakaś zmianka o tym w jego otoczeniu .
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Kremu

27 grudnia 2019, o 21:28

No to Ty nie wiesz dlaczego Twój brat się wyprowadził a ludzie z forum mają mieć pomysły...? No dobrze...to strzelam wygraną w totka i sektę, która mu namieszała w głowie aby tą wygraną zabrać.
Awatar użytkownika
zadziorka

27 grudnia 2019, o 21:55

To jest logiczne, że prosi się o pomoc ludzi, kompletnie nie znający mojego brata, ponieważ takie osoby mogą widzieć sprawę obiektywnie i określić, z czego takie zachowanie wynikać
Nie oczekiwałam tutaj głębszej analizy, tylko pomysłów, które mogłyby wykluczyć, lub upewnić moje domysły..
Kremu

27 grudnia 2019, o 21:58

W tym rzecz chodzi Ci o to aby samej się uspokajać. Napisałbym coś w tym temacie ale się powstrzymam. Może mam dziś zły dzień ale opisz jeszcze teatralnie w jaki sposób położył Ci rękę na ramieniu, wtedy będziemy mogli potwierdzić lub wykluczyć schizofrenię lub depresję...
Miał dość i się wyniósł, to wszystko i pozostaje mu życzyć aby sobie ogarnął sprawy i nie musiał wracać skoro w rodzinie była przemoc fizyczna.
ODPOWIEDZ