Wiesz istnieje taka opcja ze jak zamkniesz się w domu to później będzie ciężko ci z niego wyjść bo przy opuszczeniu swojego zacisza będę pojawiać się ataki paniki i gorsze samopoczucie . Twoja decyzja jest w tym oczywiście ale zamykanie się w domu to nie jest najlepsza opcja z mojego doświadczenia . Zaburzenie przez dwa tygodnie ci nie przejdzie napewno a potem możesz mieć większe problemy z wyjściem wogole .Sayan86 pisze: ↑21 lutego 2020, o 09:25Nie szkodzą, ale z własnego doświadczenia wiem, że lepiej dać sobie chwilę odpoczynku by uporać się z tym i popracować nad sobą, także jeśli chcesz i masz możliwość wzięcia urlopu to jak najbardziej polecam.Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 09:17Tylko powiedzcie mi bo ja strasznie boje sie do pracy chodzic tam wszystko ma o wiele wieksze nasilenie najgorzej jak ide na stanowisko . Gdy jestem w budynku jest do zniesienia a gdy na zewnatrz wyjde po kilkunastu krokach hmm z każdym krokiem czuje sie gorzej taki mam lęk ze cofa az mnie lzy w oczach pojawiaja sie... stad pytanie czy dac sobie spokoj z praca przez jakis okres choć na poczatku miałem 2 tyg zwolnienia ale czy wziac jeszcze wolne czy chodzic dalej do pracy ? Czy wieksze objawy w pracy nie szkodzi mojemu zaburzeniu ??
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Brak snu w dzien,zryw z lękiem
- Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." -
- ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
I nie, nie żartuję." -

https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ta derealizacja to ona przechodzi?? Te stany lekowe odejda ?? Leki przy zasypianiu rowniez ?? Zyc sie nie da juz . Kazdy wychodzi z tego czy trzyma kogos taki stan nasilony przez iles tam lat ??:00
-
Jak się świadomie przez to przechodzi i pracuje nad tym to przechodzi. Choć wiem, że trudno w to uwierzyć jak człowiek jest nakręcony.. Czytaj dużo materiałów na tym forum i oczywiście słuchaj na YT Divovica. Póki będziesz się dziwić i czekać, aż to samo przejdzie to możesz męczyć się z tym latami. Czeka cię ciężka praca, ale uwierz, że warto.Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 09:49Ta derealizacja to ona przechodzi?? Te stany lekowe odejda ?? Leki przy zasypianiu rowniez ?? Zyc sie nie da juz . Kazdy wychodzi z tego czy trzyma kogos taki stan nasilony przez iles tam lat ??:00
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
-
To zależy od Twojego nastawienia. Stany lękowe czasem są nasilone a czasem mniejsze. Nigdy nie jest tak, że są silne cały czas. Jesteś pod opieką psychologa? Derealizacja i lęk zawsze idą w parze i słabną jednakowo.Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 09:49Ta derealizacja to ona przechodzi?? Te stany lekowe odejda ?? Leki przy zasypianiu rowniez ?? Zyc sie nie da juz . Kazdy wychodzi z tego czy trzyma kogos taki stan nasilony przez iles tam lat ??:00
-
Hydroksyzyne biore suplementy witaminy z grupy b, omega3, rozeniec gorski, magnez .
-
Jesteś pod opieką psychologa?Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 10:21Hydroksyzyne biore suplementy witaminy z grupy b, omega3, rozeniec gorski, magnez .
-
Nie bylem u psychologa wogole to nie to co chce . On o czym innym ja o czym innym ja konkretnie chcialem od.dd porozmawiac
-
DD to objaw nerwicy. Rozumiem, że chciałbyś zlikwidować tylko derealizację, tak? To tak nie działa. Najpierw trzeba zlikwidować podstawę czyli błędne schematy myślowe.Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 10:36Nie bylem u psychologa wogole to nie to co chce . On o czym innym ja o czym innym ja konkretnie chcialem od.dd porozmawiac
-
Czyli jakie ?? Ja to dostalem od używki w tym przypadku alkohol kiedys 5 lat temu bylo to od trawy . Czyli zeby zlikwidowac to co wkoncy trzeba ?? Zaakceptowac stan i zyc nim czy jak bo poprostu ja sie pogubilem . Jakie bledne schematy myślowe??
-
Trzeba calkiem wyjsc z nerwicy zeby derealizacja ustapila ??? No chyba nie o to Chodzi
-
W Twoich postach widzę dużo lęku i niepewności, wręcz rozpaczy. Chciałbyś aby derealizacja zniknęła, ale nie pracując nad sobą, emocjami, zmiana myślenia pozostawiasz otwarte drzwi aby ona powracała wraz z lękiem i całą gamą innych dolegliwości. Nie lepiej wziąć się za całość? Teraz każdy objaw będziesz leczył osobno?Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 10:58Czyli jakie ?? Ja to dostalem od używki w tym przypadku alkohol kiedys 5 lat temu bylo to od trawy . Czyli zeby zlikwidowac to co wkoncy trzeba ?? Zaakceptowac stan i zyc nim czy jak bo poprostu ja sie pogubilem . Jakie bledne schematy myślowe??
-
Chodzi o to ze dd przejdzie ale.moze wrocic spowrotem jak nie zmienie myslenia itd ??
-
Jak najbardziej.Magnetowid pisze: ↑21 lutego 2020, o 11:15Chodzi o to ze dd przejdzie ale.moze wrocic spowrotem jak nie zmienie myslenia itd ??
-
Coś mi się wydaje, że przed tobą dużo pracy skoro lubisz uciekać w używki. Chyba lubisz przytłumić emocje. Więc nie szukaj drogi na skróty, a weź się porządnie za materiały, pracę nad sobą, terapię i nie czekaj na cud, bo on nie przyjdzie. Myślę, że my na chwilę obecną ci nie pomożemy, bo ty szukasz gotowych odpowiedzi, a takich nie ma.
Spójrz sobie prosto w oczy i odpowiedz na pytanie od czego tak naprawdę uciekasz?
Spójrz sobie prosto w oczy i odpowiedz na pytanie od czego tak naprawdę uciekasz?
Wczoraj byłem bystry
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi