Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Brak poczucia mękości

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kołcz
Zarejestrowany Użytkownik

3 stycznia 2019, o 22:20

Witam raczej męską część forum,

jakiś czas temu miałem lęki o homoseksualizm (mimo wielu, wielu partnerek), po obejrzeniu filmików się uspokoiłem ale teraz mam inny problem. Zacząłem sobie wkręcać że może jestem wewnątrz kobietą - transwestytą.

Na którejś dawnej mojej terapii, gdy tłumaczyłem psychoterapeucie że nie czuję się męski, że czuje się gorszy od innych mężczyzn powiedział coś w stylu że może jestem kobietą (czy tam transwestytą). Wtedy mnie to przestraszyło, że tak powiedział i że mogłoby tak być i teraz przy lękach takie myśli wracają, że może właśnie jestem kobietą wewnątrz i stąd nerwica. Wyobrażam sobie, że to że nie byłem akceptowany przez ojca czy wyśmiewany przez niektóre dzieci w dzieciństwie wynikało z tego że byłem wewnątrz dziewczynką itd.

W życiu nie mam problemu z podejmowaniem decyzji, z uprawianiem męskich sportów, nie chcę też być kobietą ale po prostu z racji na przeszłość czuję gorszy od facetów i boję się że może wewnątrz jestem kobietą i muszę zmienić płeć.
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

4 stycznia 2019, o 21:23

Też miewam myśli, że jestem mało męski albo, że zachowuje się jak baba. Jednak Trzymam się logicznego myślenia i wiem, że to od nerwicy. Polecam.
Awatar użytkownika
Mun

4 stycznia 2019, o 21:29

po prostu brakuje Ci penowści siebie. Nie jesteś żadnym transseksualistą. Spokojna głowa
Awatar użytkownika
grzeslaw

5 stycznia 2019, o 18:24

Polecam pośmiać się z tych lękowych myśli - to są bezwartościowe śmieci
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

7 stycznia 2019, o 11:47

Nie, to nerwica zwykła.
Awatar użytkownika
jestemjakajestem
Odważny i aktywny forumowicz

7 stycznia 2019, o 12:01

Witaj sydaje mi sieze to poprostu niska samoocena i brak pewności siebie.....nawpeno jestes facetem i to takim na 100%😁🤗, to sa tzw wkretki nerwicowe....
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

7 stycznia 2019, o 12:11

Już Ty sobie nie wkrecaj glupot.🙂
Ciągnie Cię do kobiet?

Jesteś na pewno typowym facetem a przy zaburzeniu pojawiają się takie właśnie min.wrzutki żeby Ci poprzekręcać troszkę w zyciu.
Analizy itp w tym temacie myślę że nie są potrzebne .
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

7 stycznia 2019, o 15:23

Iwona29 pisze:
Ciągnie Cię do kobiet?

Jesteś na pewno typowym facetem a przy zaburzeniu pojawiają się takie właśnie min.wrzutki żeby Ci poprzekręcać troszkę w zyciu.
Nie pytaj się, bo widać, że to na tle nerwowym, jeszcze ktoś się tu doczepi i powie, że to dyskryminacja lęk przed byciem homoseksualistą ;p
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

7 stycznia 2019, o 15:34

witorrr98 pisze:
7 stycznia 2019, o 15:23
Iwona29 pisze:
Ciągnie Cię do kobiet?

Nie pytaj się, bo widać, że to na tle nerwowym, jeszcze ktoś się tu doczepi i powie, że to dyskryminacja lęk przed byciem homoseksualistą ;p
Niech i bedzie.W sumie różnie tu może być🙂
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
IceTea
Świeżak na forum

7 stycznia 2019, o 18:51

Haha pamiętam, jak pod jednym filmikiem jakiś "równościowy wojownik" się rzucał do chłopaków za to, że tłumaczyli, że myśli o byciu homoseksualistą itd.mogą być tylko nerwicową wkrętką i twierdził, że to nietolerancyjne :D
Bo w tym jest rzeczy sedno, że jest mi wszystko jedno
ODPOWIEDZ