Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
-
KingulAa12345
- Zarejestrowany Użytkownik
21 grudnia 2017, o 17:16
Witam. Jestem prawie w 7 msc ciąży. Nerwica wrocila ze zdwojoną sila

a male dawki leków, które moge przyjmować w ciąży nie pomagaja

terapia tez malo efektywna, mysli coraz gorsze i bardziej realne. Nie daje rady, jak sobie pomóc? ?
-
eyeswithoutaface
- Moderator
21 grudnia 2017, o 20:13
Uwierzyć w nerwice i zrozumieć czym w ogóle jest myśl

A myśl jest tylko wytworem Twojego umysłu (obecnie zaburzonego) i nie musi być mądra ani zgodna z Twoimi przekonaniami. Z powodu lęku będzie pewnie odwrotna do nich

A Twoim zadaniem jest nie przejmować się tym, nie mozesz ze wszystkimi myślami się utożsamiać ani im wierzyć. Nie da się w 100% kontrolować myśli więc odpusc

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
Karolaaa_
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
21 grudnia 2017, o 21:18
Może skup cała swoją uwagę na przygotowaniach na przyjście na świat Twojego maluszka. Przecież tyle rzeczy trzeba kupić, uszykowac . Niech to Cie pochłonie w całości, może to w jakiś sposób Ci pomoże

zdaje sobie sprawę, że huśtawka nastrojów która towarzyszy podczas ciąży nie zawsze nam służy, bo mam czasami wrażenie że moje reakcje są przesadzone. W pierwszej ciąży kiedy nie miałam nerwicy nie reagowałam tak emocjonalnie na wszystko. Teraz gdy jestem w drugiej ciąży, po hipochondrii i atakach paniki które przeszłam roku temu jest trochę gorzej. Ale właśnie tak jak napisała eyeswithoutaface wiara, że to nerwica i zrozumienie jej to klucz do oburzenia. Tak więc ciesz się tym pięknym stanem, bo potem jak maluszek pojawi się na świecie zmęczenie, które zacznie Ci towarzyc po nieprzespanych nocach wcale nie będzie Ci pomagało i nerwica może Ci się dawać we znaki jeszcze bardziej.
-
eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
21 grudnia 2017, o 21:23
Karolaaa_ pisze: ↑21 grudnia 2017, o 21:18
Może skup cała swoją uwagę na przygotowaniach na przyjście na świat Twojego maluszka. Przecież tyle rzeczy trzeba kupić, uszykowac . Niech to Cie pochłonie w całości, może to w jakiś sposób Ci pomoże

zdaje sobie sprawę, że huśtawka nastrojów która towarzyszy podczas ciąży nie zawsze nam służy, bo mam czasami wrażenie że moje reakcje są przesadzone. W pierwszej ciąży kiedy nie miałam nerwicy nie reagowałam tak emocjonalnie na wszystko. Teraz gdy jestem w drugiej ciąży, po hipochondrii i atakach paniki które przeszłam roku temu jest trochę gorzej. Ale właśnie tak jak napisała eyeswithoutaface wiara, że to nerwica i zrozumienie jej to klucz do oburzenia. Tak więc ciesz się tym pięknym stanem, bo potem jak maluszek pojawi się na świecie zmęczenie, które zacznie Ci towarzyc po nieprzespanych nocach wcale nie będzie Ci pomagało i nerwica może Ci się dawać we znaki jeszcze bardziej.
Karoooolaaaaaaa

jak sie trzymasz buzia ?
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?
Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
-
Karolaaa_
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
-
eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
21 grudnia 2017, o 22:11
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?
Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)