Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Za bardzo przejmowanie się

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Aleksandra188
Zarejestrowany Użytkownik

14 lipca 2017, o 23:20

Czy też tacy jesteście ? Bo ja od kiedy pamiętam to wszystkim się przejmuje , nie potrafię olać jak naprzyklad mój partner tylko myślę i myślę i szukam rozwiązan itd itd . Np. Niby banalne , ale jak mój kot miał pchły to odrazu zaczęłam goglowac co może się stać jak są pchły w domu , i naczytalam się ze jak jest pxhla jakaś chora to może jakieś choroby przenosić , bałam się o córkę . A inny by powiedział odpchle i tyle. Jest tego mnóstwo , ale czasem to meczace bo z igly widły robie czasem. Może to się z tego wzięło ze od dziecka musiałam wspierać mamę i szukać dla niej rozwiązań jakis bo ona nie dawała sobie rady , musiałam ja podnosić na duchu. Wy też tak macie przy nerwicy ?
Awatar użytkownika
kasicka91

14 lipca 2017, o 23:42

Co da Ci odpowiedź na to pytanie? Uspokoi Cię? Pomyślisz "ach, czyli to normalne" i będziesz dalej tak robić, czy zaczniesz pracować nad sobą?

Z nerwicą czy bez, tak ludzie się tak przejmują. I ja niestety też do takich osób należę, że od zawsze za bardzo się czymś przejmowałam, za dużo o czymś myślałam i analizowałam. Np. jak powiedziałam w towarzystwie coś nie tak, to potem do końca dnia to roztrząsałam, "że mogłam inaczej, a po co to się odzywałam, a dlaczego tak nie powiedziałam..." itd. itp.

Jest tak i zacznij nad tym pracować.

Good luck ^^ :friend:
Aleksandra188

15 lipca 2017, o 07:00

Nie da mi nic to oczywiste , ale po prostu zapytałam , czy tylko ja jestem taka "panikara " :)
Awatar użytkownika
dziwny123

15 lipca 2017, o 10:19

Też się przejmuję, niekoniecznie od zawsze, ale od dawna. I narasta to z wiekiem, im jestem starszy, tym intensywniej się przejmuję oraz coraz większe pierdoły stanowią dla moich emocji problem.
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

15 lipca 2017, o 11:23

Panic mode to specjalność większości nerwicowców, nie jesteś jedyna :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
perła

15 lipca 2017, o 20:06

Typowe dla nerwicowców i temu m.in mamy nerwicę.
Człowiek najlepiej czuje się tu i teraz. Tu i teraz nie ma problemów. Jest gdzieś na forum nawet ćwiczenie odnośnie przywoływania umysłu do tu i teraz.

Pamiętaj!

Kto będzie próbował ingerować w przeszłość albo przyszłość zniszczy swoją dusze i ciało. Bo przeszłości nie zmienisz a przyszłości nie znasz.
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

16 lipca 2017, o 07:55

Ja sie do dzis przejmuje wieloma rzeczami i sprawami.Mysle czy dobrze cos powiedzialam czy w pracy czy w innym miejscu.
Czy dobrze sie ubralam bo moze nie wypada tak i zaczna mnie obgadywac.Np bo jaestem szczupla i zaloze spodnice czy leginsy i mysle " kurcze beda cos mowic i smiac sie moze i sie przebieram "
Ale maz i bliscy mo powiedzieli zebym chodzila tak jak mi pasuje a nie komus.W sumie racja jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil 😁
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Aleksandra188

16 lipca 2017, o 14:29

Ja tak mam dzisiaj w pracy ... cały czas myśle że jak ktoś się śmieje to ze mnie , albo że każdy myśli ze się dziwnie zachowuje , itd itd :/
ODPOWIEDZ