A słyszenie dzwonka telefonu albo wibracji, zwłaszcza kiedy sie czeka na telefon oznacza, że musze trafić w kaftan? Czy to powszechny "omam"?
Albo miałam jeszcze taką sytuację, że oglądałam serial, gdzie akurat jedna z bohaterek zbzikowała i słyszała ciągle bicie dzwonów przez co wpadała w furię, oczywiście byłam wtedy mega nakręcona na nerwicę i potem wydawało mi się, że słyszę dzwonienie, ale jak się wsłuchiwałam, to nic nie słyszałam, więc to chyba moja wyobraźnia płatała figle.. ;/
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
to było bardzo dziwne
- schanis22
- Zarejestrowany Użytkownik
to normalka w nerwicy ja tez tak mam słyszę te dzwonki , raz to nawet telefon odebrałam chociaż wcale nie zadzwonił a mi się zdawało że dzwoni
, daj spokój Rude nic tam sobie nie wmawiaj .

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
Mi też się tak czasem coś wydaje.
Ile razy biegłam na połamanie nóg w stronę telefonu a tam nic. A kiedy faktycznie ktoś dzwoni/piszę to jakoś zdarza mi się to olać. Ostatnio nawet siedziałam zamyślona przy laptopie mając telefon na wyciągnięcie ręki i wydawało mi się, że dostałam sms. Patrzę czy jakieś powiadomienie to nie było przypadkiem - zero. Także na pewno nie warto się nakręcać. Zdarza się. 

-
Miałam tak kilka lat temu przy nerwicy, że ciągle mi sie w głowie odtwarzały jakieś piosenki, zazwyczaj te, które często leciały w radiu i mi sie nie podobały (paparazzi lejdi gagi gdy kładłam sie spać i wstawałam - codziennie przez tydzien xd), albo jakiś totalny random w stylu weselne disco itp, przeszło samo ;p Zdrowi ludzie tez tak mają przeciez, tylko nie przywiązują do tego wagi, bo nie są w stanie "zagrożenia" jaki funduje nam nerwica ;d
-
Jestem tym sfrustrowany kurcze jak do tego podejść bo bo lek mi podpowiada ze zwariowalem .
bo walczę z jakimiś utworami sprzed lat i nawet jak przeczytam na plakacie słowo Prokurator tytuł filmu to mi zaraz odtwarza się lady pank Prokurator wytłumaczy Ci to...

-
- Administrator
Takie rzeczy jak najbardziej zdarzają się osobom bez zaburzeń.
Ja wczoraj wieczorem miałem w głowie np melodyjkę z "miodowych lat" a nie raz i nie dwa wydawało mi się, że słyszałem swój telefon, np dzwięk sms.
I to jest czymś normalnym.
W nerwicy staje się czymś nienormalnym, zwykle nasilonym (przez nakręcanie i uwagę ale także przez to, że sam mózg i tak zwany układ limbiczny jest mocno obciążony przez stała aktywność - przez co pamięc, obrazy z pamięci, dzwieki często częściej mogą sobie "poszaleć").
Walka z tym nie bardzo ma sens, bo nie wygrasz z czymś co jest zwyczajne tylko nasilone, walką jest brak reakcji i duża samoświadomość problemu w tym wypadku oraz ogólne leczenie swojego zaburzenia.
Ja wczoraj wieczorem miałem w głowie np melodyjkę z "miodowych lat" a nie raz i nie dwa wydawało mi się, że słyszałem swój telefon, np dzwięk sms.
I to jest czymś normalnym.
W nerwicy staje się czymś nienormalnym, zwykle nasilonym (przez nakręcanie i uwagę ale także przez to, że sam mózg i tak zwany układ limbiczny jest mocno obciążony przez stała aktywność - przez co pamięc, obrazy z pamięci, dzwieki często częściej mogą sobie "poszaleć").
Walka z tym nie bardzo ma sens, bo nie wygrasz z czymś co jest zwyczajne tylko nasilone, walką jest brak reakcji i duża samoświadomość problemu w tym wypadku oraz ogólne leczenie swojego zaburzenia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja czasami jak patrzę na kompie jakieś strony i wydaje mi się,że telefon daje mi powiadomienie w sensie pika taka niebieska lampka (android) odblokowuje a tam nic
spoko nic Ci nie jest z tego co wiem to dużo osób pisało własnie,że coś usłyszało itp albo,że słyszeli jakiś dźwięk telefonu,sms na tym forum,nie przejmuj się też zareagowałem tak jak Ty w najsilniejszej fazie zaburzenia

-
- Odburzony i pomocny użytkownik
tak przestań o tym myśleć,zajmij myśli czymś innym kobietą,pracą,nauką,sportem nie wiem co Cię interesuje,wiem,że na pewno nie jest łatwo tego wszystkiego olać,zostawić i zająć się sobą,ale to jest słuszna droga
- schanis22
Jeśli Viktor mówi ze tak jest z tymi dzwonkami nawet bez zaburzenia nerwicowego to już w
ogóle nie ma czym sie przejmować .
Viktorze a co rozumiesz przez ogólne leczenie zaburzenia ?
ogóle nie ma czym sie przejmować .
Viktorze a co rozumiesz przez ogólne leczenie zaburzenia ?
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.