Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Autostrada do wolności

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Magda37
Zarejestrowany Użytkownik

29 września 2016, o 22:55

Witam wszystkich bardzo cieplutko ! Mam pytanie jęk pokonać lęk przed jazda autostrada ? To moja najgorsza zmora jaka mi pozostała . Od roku nie moge odwiedzić swojej rodziny w Polsce bo boje sie wyruszyć w podróż wiem ze to śmieszne ale ja nawet na pogrzeb ojca nie pojechałam bo za każdym razem gdy próbowałam ujechać 20 km dopadały mnie objawy lękowe . Dziś po 10 miesiącach kiedy uzyskałam juz tak wiele dla mnie samej boje sie ze to powróci . Jutro mam próbę z koleżanka i nie wiem czy dam rade . Dostałam dobra prace , pierwsza prace i krok dalej od nerwicy ale trzeba dojeżdżać właśnie autostrada . Co robić ??? Jak to przełknąć w sobie i sie uwolnić ? Prosze o rade .
Awatar użytkownika
Estera

29 września 2016, o 23:54

a mozna wiedziec, czemu sie boisz jechac, skad ci sie to wzielo? mialas wypadek?
...
Magda37

29 września 2016, o 23:59

Nigdy nie miałam wypadku kiedy nadeszły lęki wystąpiły objawy i stad strach przed jazda atem w aucie nabautosyradzie.na codzień robię zakupy jeżdzę autem ale tylko do 20 km od domu dalej nie
Awatar użytkownika
Estera

30 września 2016, o 00:34

wydaje mi sie, ze wyslalam cos tutaj i nie ma mojej wypowiedzi, dziwne
moze to jest lek przed czyms, co bedzie po tym, jak juz przejedziesz autostrade, a lek przed jazda autostrada, to taki lek zastepczy
...
Magda37

13 października 2016, o 21:28

Witam wszystkich pisałam ostatnio ze dostałam dobra prace ale nie wiem czy uda mi die pokonać lęk przed wyjechaniem 40 km poza obszar domu . Szef podpisał umowę od 1 października ze mna a ja zamiast do pracy to na chorobowe poszłam . Niezle co . Ponadto z każdym dniem nie zdrowieje inprzeraza mnie paniczny lęk . Wszystko mnie przeraża ze powrócę do punktu wyjścia i żniw zamknę sie w domu i ze ws ystko wróci z podwójna siła . Próbuje zastosować die do nagrań , wpisów . Zstępuje myśli innymi ,wykonuje czynnosci zeby przestac o zu nyslec alle to Zyklopen na krótko bo potem znów powraca ta myśl o tym ze mam tak daleko jechać na szkolenie które trwa tylko 2 tyg. Gdzieś popełniam błąd ale nie wiem gdzie . Świadomie wiem ze nic mi sie nie stanie , rozmawiam ze sobą tłumacze ale ten etap jest chyba najgorszy !! Czy moja 10 miesięczna praca nad tym wszystkim pójdzie na marne nie wiem ?? Z tyloma rzeczami sobie poradziłam jeżdzę autem ale wszystko to w promilu 15 km dalej nie ma szans zebym pojechała bo cos mnie ogranicza Lęk ! Pomóżcie
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

14 października 2016, o 08:05

Hmm.,ale skoro jeździsz autostrada w granicach 15km i sie nie boisz to dlaczego boisz się dalej?
Ja na Twoim miejscu codziennie robilabym km więcej,żeby przekonać się,ze nic złego sie nie dzieje. Mysle,ze troche sie wkrecilas.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
ODPOWIEDZ