Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Autostrada do wolności
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam wszystkich bardzo cieplutko ! Mam pytanie jęk pokonać lęk przed jazda autostrada ? To moja najgorsza zmora jaka mi pozostała . Od roku nie moge odwiedzić swojej rodziny w Polsce bo boje sie wyruszyć w podróż wiem ze to śmieszne ale ja nawet na pogrzeb ojca nie pojechałam bo za każdym razem gdy próbowałam ujechać 20 km dopadały mnie objawy lękowe . Dziś po 10 miesiącach kiedy uzyskałam juz tak wiele dla mnie samej boje sie ze to powróci . Jutro mam próbę z koleżanka i nie wiem czy dam rade . Dostałam dobra prace , pierwsza prace i krok dalej od nerwicy ale trzeba dojeżdżać właśnie autostrada . Co robić ??? Jak to przełknąć w sobie i sie uwolnić ? Prosze o rade .
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam wszystkich pisałam ostatnio ze dostałam dobra prace ale nie wiem czy uda mi die pokonać lęk przed wyjechaniem 40 km poza obszar domu . Szef podpisał umowę od 1 października ze mna a ja zamiast do pracy to na chorobowe poszłam . Niezle co . Ponadto z każdym dniem nie zdrowieje inprzeraza mnie paniczny lęk . Wszystko mnie przeraża ze powrócę do punktu wyjścia i żniw zamknę sie w domu i ze ws ystko wróci z podwójna siła . Próbuje zastosować die do nagrań , wpisów . Zstępuje myśli innymi ,wykonuje czynnosci zeby przestac o zu nyslec alle to Zyklopen na krótko bo potem znów powraca ta myśl o tym ze mam tak daleko jechać na szkolenie które trwa tylko 2 tyg. Gdzieś popełniam błąd ale nie wiem gdzie . Świadomie wiem ze nic mi sie nie stanie , rozmawiam ze sobą tłumacze ale ten etap jest chyba najgorszy !! Czy moja 10 miesięczna praca nad tym wszystkim pójdzie na marne nie wiem ?? Z tyloma rzeczami sobie poradziłam jeżdzę autem ale wszystko to w promilu 15 km dalej nie ma szans zebym pojechała bo cos mnie ogranicza Lęk ! Pomóżcie
- myszusia
- Odważny i aktywny forumowicz
Hmm.,ale skoro jeździsz autostrada w granicach 15km i sie nie boisz to dlaczego boisz się dalej?
Ja na Twoim miejscu codziennie robilabym km więcej,żeby przekonać się,ze nic złego sie nie dzieje. Mysle,ze troche sie wkrecilas.
Ja na Twoim miejscu codziennie robilabym km więcej,żeby przekonać się,ze nic złego sie nie dzieje. Mysle,ze troche sie wkrecilas.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"