Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Poranny atak paniki.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Pawlo41
Zarejestrowany Użytkownik

12 grudnia 2024, o 07:46

Witam.
Mam pytanie. Jak u Was wyglądają ataki paniki? Jak długo trwają? Jak często się pojawiają?
Ja dziś po przebudzeniu miałem atak paniki. Miałem uczucie zdrętwienia lewej ręki - na krótko. Skok ciśnienia i pulsu (130/76/100) - mam niższe ciśnienie z reguły poniżej 120/80. Spociły mi się stopy. Miałem coś w rodzaju dreszczy. Suchość w ustach. Trzymało mnie gdzieś mniej więcej godzinę, może krócej. Teraz już jest w miarę dobrze. Jeszcze jedno. Czy i jak długo źle się czujecie po ataku paniki.

Kurcze, a już myślałem że ataki paniki mam za sobą.

Pozdrawiam
wish30

12 grudnia 2024, o 08:56

Pawlo41 pisze:
Witam.
Mam pytanie. Jak u Was wyglądają ataki paniki? Jak długo trwają? Jak często się pojawiają?
Ja dziś po przebudzeniu miałem atak paniki. Miałem uczucie zdrętwienia lewej ręki - na krótko. Skok ciśnienia i pulsu (130/76/100) - mam niższe ciśnienie z reguły poniżej 120/80. Spociły mi się stopy. Miałem coś w rodzaju dreszczy. Suchość w ustach. Trzymało mnie gdzieś mniej więcej godzinę, może krócej. Teraz już jest w miarę dobrze. Jeszcze jedno. Czy i jak długo źle się czujecie po ataku paniki.

Pozdrawiam
Różnie to wygląda. Czasami mam ataki trwające 10 minut, czasami trzyma mnie godzinę. Częstotliwości też bywają różne - dawniej potrafiłem mieć kilka dziennie, a innego dnia ich nie było.

Co do samopoczucia po ich zakończeniu to przede wszystkim odczuwałem zmęczenie.
Pawlo41

12 grudnia 2024, o 09:06

wish30 pisze:
12 grudnia 2024, o 08:56
Pawlo41 pisze:
Witam.

Pozdrawiam
Różnie to wygląda. Czasami mam ataki trwające 10 minut, czasami trzyma mnie godzinę. Częstotliwości też bywają różne - dawniej potrafiłem mieć kilka dziennie, a innego dnia ich nie było.

Co do samopoczucia po ich zakończeniu to przede wszystkim odczuwałem zmęczenie.
Dziękuję za Twój wpis.
ODPOWIEDZ