Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
usuniete
- Gość
5 czerwca 2020, o 20:22
Witajcie. Długo nie miałam takiego lęku napadowego az do przedwczoraj. Zabolało mnie pod sercem, nowy taki ostry ból i zaczęlo się

Myśli typu co robić? Dzwonić na pogotowie? Budzić rodziców że umieram?

i ta panika w oczach
Wzięłam lek przeciwbólowy i leżałam nie ruszyłam nawet się aż ze stresu ze juz chyba umieram dostałam biegunki trzeba było iść do WC a ból dawał popalic. I zdałam sobie sprawę ze panicznie boję się takiego bólu silnego.
Dziś w pracy też mnie pobolewało ale miałam masc przeciwbólową i przeciwzapalna i trochę pomagało.
-
Sickgirl
- Zarejestrowany Użytkownik
6 czerwca 2020, o 20:52
Ja mam teraz...rozbolał mnie brzuch po jedzeniu i nie mogę w pełni oddychać, kłuje mnie po klatce i mam okropny bol z tylu głowy, zmogło mnie tak, ze leze i nie wiem co robić..wcześniej pracowałam trochę i było całkiem Ok ale teraz moje całe ciało jest słabe i nie mam siły na nic i jeszcze to kołatanie...
-
usuniete
- Gość
7 czerwca 2020, o 07:50
Sickgirl pisze: ↑6 czerwca 2020, o 20:52
Ja mam teraz...rozbolał mnie brzuch po jedzeniu i nie mogę w pełni oddychać, kłuje mnie po klatce i mam okropny bol z tylu głowy, zmogło mnie tak, ze leze i nie wiem co robić..wcześniej pracowałam trochę i było całkiem Ok ale teraz moje całe ciało jest słabe i nie mam siły na nic i jeszcze to kołatanie...
Jak się dziś czujesz?
-
Sickgirl
7 czerwca 2020, o 10:00
Wstałam rano jak zwykle z bólem głowy i gulą w gardle, do tego bol brzucha i walka z oddechem...
-
pitersonic
- Odważny i aktywny forumowicz
7 czerwca 2020, o 11:45
Sickgirl pisze: ↑7 czerwca 2020, o 10:00
Wstałam rano jak zwykle z bólem głowy i gulą w gardle, do tego bol brzucha i walka z oddechem...
Moze masz poprostu za duzo stresu....
-
Sickgirl
7 czerwca 2020, o 12:08
pitersonic pisze: ↑7 czerwca 2020, o 11:45
Sickgirl pisze: ↑7 czerwca 2020, o 10:00
Moze masz poprostu za duzo stresu....
Stresu mam od groma ale to uczucie guli, problem z oddechem i ucisk w żołądku towarzyszy mi od dawna i mimo, ze zaczęłam brać niedawno depratal to średnio mi to mija
-
pitersonic
- Odważny i aktywny forumowicz
7 czerwca 2020, o 22:54
Ta gula, problem z oddechem to moze byc na podlozu psychicznym mysle..
-
Sickgirl
8 czerwca 2020, o 21:15
Miałam tomografie klatki i rezonans szyi, nic nie znaleźli a pulmonolog odradzał mi bronchoskopie tylko ja mam oczywiście obawy, czy aby nie mam czegoś co nie wychwyciło badanie...
W dodatku zrobiłam MRI głowy i wyszła mi torbiel szyszynki 3mm...
-
Sickgirl
8 czerwca 2020, o 21:17
Wzięłam depratal jak co dzień ale nie wiem czy nie powinnam odstawić ze względu na torbiel... nie chce się nakręcać i próbuje ignorować alarmy mojego ciała ale lęk zdaje się być silniejszym od mojej woli
-
Sickgirl
8 czerwca 2020, o 21:19
Czuje się jak g.... a od „bliskich” słyszę, ze jestem walnięta i ze wyląduje w zakładzie jak nie będę walczyć, cokolwiek to znaczy...
-
usuniete
- Gość
12 czerwca 2020, o 17:51
Sickgirl pisze: ↑8 czerwca 2020, o 21:17
Wzięłam depratal jak co dzień ale nie wiem czy nie powinnam odstawić ze względu na torbiel... nie chce się nakręcać i próbuje ignorować alarmy mojego ciała ale lęk zdaje się być silniejszym od mojej woli
Hej, można wiedzieć gdzie masz torbiel??ja mam w kolanie...ale to nic w porownaniiu z moim ostatnim wynikiem rezonansu glowy. Naczyniaki i inne cuda.
-
Sickgirl
12 czerwca 2020, o 18:33
Claudia pisze: ↑12 czerwca 2020, o 17:51
Hej, można wiedzieć gdzie masz torbiel??ja mam w kolanie...ale to nic w porownaniiu z moim ostatnim wynikiem rezonansu glowy. Naczyniaki i inne cuda.
Torbiel mam na szyszynce, niby mała bo 3mm ale mam bóle głowy i nie wiem czy to coś groźnego

a te naczyniaki da się leczyć?
-
usuniete
- Gość
12 czerwca 2020, o 18:40
Sickgirl pisze: ↑12 czerwca 2020, o 18:33
Torbiel mam na szyszynce, niby mała bo 3mm ale mam bóle głowy i nie wiem czy to coś groźnego

acha,

ja na naczyniaki biore lek Vicebrol on rozszerza naczynia krwionośne, może mi grozic padaczka ale poki co to się nie zdarzylo. Ale nieraz mam bole glowy nie do opisaia. I jakiś guzek wyszedł na przysadce mózgowej. Chodzisz do neurologa?
-
Sickgirl
12 czerwca 2020, o 22:45
Claudia pisze: ↑12 czerwca 2020, o 18:40
Sickgirl pisze: ↑12 czerwca 2020, o 18:33

acha,

ja na naczyniaki biore lek Vicebrol on rozszerza naczynia krwionośne, może mi grozic padaczka ale poki co to się nie zdarzylo. Ale nieraz mam bole glowy nie do opisaia. I jakiś guzek wyszedł na przysadce mózgowej. Chodzisz do neurologa?
Tak, ale oprócz bólu głowy bardziej mnie meczy płytki oddech i walka o powietrze codziennie :/ miałam tyle badań i dalej nic nie wiem..teraz jestem na prochach ale nie odczuwam poprawy
-
usuniete
- Gość
13 czerwca 2020, o 07:24
Moim zdaniem, jeśli mialas tyle badań i nic nie wyszlo to mysle ze nerwica. Mnie na początku tez duszności męczyly. okropnie to wspominam, pomogla Hydroxyzyna a potem samo przeszlo.