Czy przeczytałeś jakikolwiek materiał dostępny na forum o nerwicy? Bo to co wyżej napisałeś pokazuje, że prawdopodobnie nic lub niewiele bo tego rodzaju mechanizmy to są tu opisane i wiem to dobrze a ty dziwiąc się temu pokazujesz totalny brak fundamentalnej wiedzy...jak ma być lepiej?Borys pisze: ↑21 sierpnia 2020, o 14:58Największy problem mam wtedy jak jestem sam w domu to te myśli ciągle przychodzą. Jak pójdę na zakupy , czy pójdę na spacer to już jest lepiej. Niestety jak pracuje zdalnie przy komputerze to zawsze jakaś myśl sie pojawiKatja pisze: ↑21 sierpnia 2020, o 14:43Mózg wyszukuje bo na tym polega stan lękowy tj. że mózg cały czas analizuje otoczenie pod względem możliwych zagrożeń.
W stanie lękowym tracimy obiektywizm, krytycyzm i racjononalne myślenie ponieważ lęk wszystko przesłania i powoduje, że każda bzdura może stać się dla nas powodem do zamartwiania się. I teraz rzecz jest w tym, żeby sobie tu uzmysłowić i się temu przeciwstawić i pomimo ciągłych wątpliwości, przymusów, objawów somatycznych powiedzieć świadomie "dość". A co robisz Ty?
No Ty idziesz za tymi wąpliwościami, wchodzi w te analizy, dajesz się wkręcać do tego stopnia, że piszesz do jakiegoś klubu, że będziesz im oddawał kasę za szkło, które wyniosłeś ileś czasu temuczyli robisz dokładnie to czego nie powinieneś robić, pozwalasz się myślą wodzić za nos zamiast je ignorować, ośmieszać czy racjonalizować. Kolega Nerwyzestali to już w ogóle legenda tego miejsca jeśli chodzi o kręcenie się w kółko, z kultowym już "czuję taką potrzebę..." który nijak nie może zrozumieć żeby nie iść za tą potrzebą, bo to droga do nikąd. I ja rozumiem, że to nie jest łatwo ot tak sobie to wszystko przerwać, ale właśnie po to jest to forum, po to są materiały żeby robić z nich użytek, a nie żeby sobie czytać to wszystko i robić dalej po swojemu i zastanawiać się co robię nie tak.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ciągła analiza sytuacji z przeszłości
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p