Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Błagam pomocy, chyba oszalałam!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mój lekarz twierdzi tez, ze zdarza się ze to samo przechodzi. W sumie moja mama jakieś 15 lat temu miała takiego dola i bała się zostać ze mną sama w nocy, ze mi coś zrobi. To był dla niej koszmar bo byłyśmy same, tata pracował za granica. Zażywała deprim i jej przeszło! Nie miała nigdy nawrotów.
- Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
Jasne że bywają takie przypadki że zaburzenie samoistnie przechodzi
przeważnie gdy znajdujemy się od pewnego czasu w mocnym stresie a później ten stres mija.

Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
-
I kurczę myślałam, ze jest lepiej a usypiałam córeczkę było już trochę ciemno i tak mi się normalnie wydawało, ze jakoś tak inaczej wyglada, ze może mam jakieś omamy. Aż mi krew zmroziło. Bałam się patrzeć, szybko włączyłam światło i było ok. Czy mój mózg może sobie takie głupoty wmawiać?
-- 6 listopada 2016, o 09:45 --
Strasznie się boje, ze zwariowałam. Do tego dziś mam natrętny, ze ona się patrzy na mnie jakbym była jakaś dziwna. Wiem, ze to absurdalne i głupie. Ale ja jestem przerażona. Czy to nie schizofrenia?:(((((((
-- 6 listopada 2016, o 10:17 --
Proszę o odpowiedz.
-- 6 listopada 2016, o 09:45 --
Strasznie się boje, ze zwariowałam. Do tego dziś mam natrętny, ze ona się patrzy na mnie jakbym była jakaś dziwna. Wiem, ze to absurdalne i głupie. Ale ja jestem przerażona. Czy to nie schizofrenia?:(((((((
-- 6 listopada 2016, o 10:17 --
Proszę o odpowiedz.
-
Dziękuje Kretu za pocieszenie. Teraz mam natrętny, ze boje się na nią popatrzeć, żeby czegoś głupiego nie zobaczyć. Ale staram się to ignorować, zajmować czymś czas:) Mam nadzieje, ze będzie ok:)
-- 7 listopada 2016, o 08:42 --
A czy normalne w nerwicy są natrętne myśli, ze się coś zrobiło, a tak naprawdę się tego nie zrobiło. Np mam takiego natręta, ze coś komuś dodałam do jedzenia, co jest oczywiście nieprawda, wiem, ze nic takiego nie zrobiłam a i tak o tym myśle:(
-- 7 listopada 2016, o 08:42 --
A czy normalne w nerwicy są natrętne myśli, ze się coś zrobiło, a tak naprawdę się tego nie zrobiło. Np mam takiego natręta, ze coś komuś dodałam do jedzenia, co jest oczywiście nieprawda, wiem, ze nic takiego nie zrobiłam a i tak o tym myśle:(
-
- Odważny i aktywny forumowicz
wspolczuje Ci klaudunia baaardzo, bo tez przechodzilam takie jazdy, a te watpliwosci, ze cos chyba "zrobilam" byly dla mnie dramatem. Czasem mnie to wykanczalo i praktycznie wszystko co robilam budzilo watpliwosci. Mam nadzieje, ze Ci to pomoze jak powiem, ze to tez mija:-) jeszcze gdzies tam z tylu glowy czasem sie pojawi jakies glupie a co jesli ale lepiej wychodzi mi ignorpwanie, akceptacja i tp wszystko o czym sie tu pisze. Jesli mam teraz okreslic skale leku 0-10 to pd jakiegps czasu jest powiedzmy 3, czyli uwazam ze powoli zaczynam zyc.
Ja sie dlugo mecze z nerwica, w koncu wyluzowalam, zylam zyciem codziennym i nerwica zbladla. Glowa do gory!
Ja sie dlugo mecze z nerwica, w koncu wyluzowalam, zylam zyciem codziennym i nerwica zbladla. Glowa do gory!
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
Ed Sheeran
-
Tove dziękuje za słowa otuchy. Ja tez mam nerwice od dawna ale tak naprawdę od kilku miesięcy przybrała na sile i daje mi się we znaki. Mam nadzieje, ze w końcu wypracuje w sobie tą równowagę emocjonaln:) jestem dobrej mysli:)
-- 18 listopada 2016, o 17:16 --
Kurcze a ja mam znów zamęt i mysli... czytałam wpisy słuchałam nagrania inwszedzie jest mówione, ze jak się czegoś boisz to tego nie zrobisz. A ja mam natrętny, ze ja się właśnie nie boje coś złego zrobić! Chociaż wiem, ze gdybym się faktycznie nie bała to już dawno bym wymorodowala siebie i cała rodzine (oczywiście pisze to z ironia). Jak radzić sobie z takim natręctwem, a co jeśli ja faktycznie się nie boje:(
-- 18 listopada 2016, o 17:16 --
Kurcze a ja mam znów zamęt i mysli... czytałam wpisy słuchałam nagrania inwszedzie jest mówione, ze jak się czegoś boisz to tego nie zrobisz. A ja mam natrętny, ze ja się właśnie nie boje coś złego zrobić! Chociaż wiem, ze gdybym się faktycznie nie bała to już dawno bym wymorodowala siebie i cała rodzine (oczywiście pisze to z ironia). Jak radzić sobie z takim natręctwem, a co jeśli ja faktycznie się nie boje:(
- Reepoman
Też takie coś miałem...ze nagle przestałem się bać że komuś coś zrobię a nie zrobiłem nic do dzisiaj więc i Tobie nic nie grozi. Musisz podchodzić do tego jak do natrectw... olewać je robić swoje a z czasem minie. Nerwica po prostu próbuje Cię podejsc;)