To wzdęcia przy IbsSasuke pisze: ↑25 września 2019, o 20:44Muszę podbić swój temat z przed ponad 5 lat![]()
Czy ktoś walczy z IBSem ? Od jakiegoś czasu mam tak, że mi wzdyma brzuch do granic możliwości, jest to o tyle przerażające, że na prawdę ludzię to widzą jak mi nabrzmiewa brzuch tak jakby miał wybuchnąć, nie jest to związane z wypróżnianiem, dzieje się tak często po jedzeniu lub papierosie. A najgorsze jest to że po lewej stronie brzucha jest miejsce "kulminacyjne", gdzie strasznie mnie gniecie :/ Lekarz rozkłada ręce i nie wie co to może być .. Dodatkowo mam duszności przy tym wzdymaniu.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zespół jelita drażliwego
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
- Sasuke
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak potężne? Mam takie rozpieranie brzucha, że normalnie jest tak wypchany jakby miał na prawdę pęknąć (i to nie metafora, bynajmniej) Wypróżnianie jest w miarę ok, natomiast mam ogromne duszności, które nie są wpisane jako objaw IBS :/Gafa pisze: ↑28 września 2019, o 09:10To wzdęcia przy IbsSasuke pisze: ↑25 września 2019, o 20:44Muszę podbić swój temat z przed ponad 5 lat![]()
Czy ktoś walczy z IBSem ? Od jakiegoś czasu mam tak, że mi wzdyma brzuch do granic możliwości, jest to o tyle przerażające, że na prawdę ludzię to widzą jak mi nabrzmiewa brzuch tak jakby miał wybuchnąć, nie jest to związane z wypróżnianiem, dzieje się tak często po jedzeniu lub papierosie. A najgorsze jest to że po lewej stronie brzucha jest miejsce "kulminacyjne", gdzie strasznie mnie gniecie :/ Lekarz rozkłada ręce i nie wie co to może być .. Dodatkowo mam duszności przy tym wzdymaniu.
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ale są wpisane jako objaw nerwicySasuke pisze: ↑28 września 2019, o 11:10Tak potężne? Mam takie rozpieranie brzucha, że normalnie jest tak wypchany jakby miał na prawdę pęknąć (i to nie metafora, bynajmniej) Wypróżnianie jest w miarę ok, natomiast mam ogromne duszności, które nie są wpisane jako objaw IBS :/Gafa pisze: ↑28 września 2019, o 09:10To wzdęcia przy IbsSasuke pisze: ↑25 września 2019, o 20:44Muszę podbić swój temat z przed ponad 5 lat![]()
- nikotyna
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam podejrzenie właśnie teraz o jelito drażliwe, nie miałam wczesniej problemów więc wynika to bankowo z nerwicy.
Także działamy
Także działamy

www.szalency.com.pl
Zapraszam na mojego bloga oraz grupę FB Szaleńcy
Blog o zaburzeniach lękowych, hipochondrii, zaburzeniach odżywiania, psychologii, związki & miłość.
Zapraszam na mojego bloga oraz grupę FB Szaleńcy
Blog o zaburzeniach lękowych, hipochondrii, zaburzeniach odżywiania, psychologii, związki & miłość.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja się męczę bardzo z IBS, bóle wzdęcia, biegunki na zmianę z zaparciami, gniecie mnie i boli bardzo w lewym boku pod żebrami tak jak piszesz tez takie rozpieranie, oraz na wysokości żołądka. Lekarka stwierdziła ibs i przeszłam na diete o nazwie FODMAP i faktycznie póki się scile trzymalam było super zero bólu wzdec itp. Później przyszły dni gdy miałam mega niskie ciśnienie więc zaczelam pic kawe i chyba bardzo podrażnialam i żołądek i jelita. Co do tego ze masz dusznosci przy ibs to wg mnie moze byc to możliwie, ponieważ jeśli masz bardzo wzdety brzuch to jest ucisk na przepone no i sa dusznosci. Oczywscie zgadzam sie ze ze ibs to choroba od stresu, zawsze właściwie odkąd pamiętam przy jakichkolwiek ważnych wydarzeniach egzaminach, rozmowach o pracę itd kończylo się u mnie kilkoma wizytami w toalecie 🤪 ale nerwy to jedno, dieta to drugie. Poczytaj o tej fodmap, aha dobre sa tabletki colrelief.Sasuke pisze: ↑28 września 2019, o 11:10Tak potężne? Mam takie rozpieranie brzucha, że normalnie jest tak wypchany jakby miał na prawdę pęknąć (i to nie metafora, bynajmniej) Wypróżnianie jest w miarę ok, natomiast mam ogromne duszności, które nie są wpisane jako objaw IBS :/Gafa pisze: ↑28 września 2019, o 09:10To wzdęcia przy IbsSasuke pisze: ↑25 września 2019, o 20:44Muszę podbić swój temat z przed ponad 5 lat![]()
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison